Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2022 08:33 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 08:42

Son dakika haberi: LGS birinci nakil sonuçları açıklandı

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" ve sonuc.meb.gov.tr adreslerinden erişime açıldı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika haberi: LGS birinci nakil sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı,LGS,nakil sonuç

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında geçtiğimiz hafta yapılan ilk nakil başvuruları sonuçlandı. Bakan Özer, 25 Temmuz’da açıklanan birinci yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 95’inin istedikleri okula yerleştiğini hatırlattı.

TERCİHLERİN YÜZDE 97’Sİ İSTEDİKLERİ OKULLARA YERLEŞTİ

Bu oranın yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yükseldiğine dikkati çeken Özer, "Birinci nakil dönemi sonunda, tercih yapan öğrencilerimizin yüzde 97'si istedikleri okullara yerleşti." ifadesini kullandı.

2. NAKİL SONUÇLARI 8 AĞUSTOS AÇIKLANACAK

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1 Ağustos ve 5 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar ise 8 Ağustos tarihinde açıklanacak.

19 AĞUSTOS’TA SÜREÇ TAMAMLANIYOR

Bugün başlayan yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvurularının 1-5 Ağustos tarihlerinde yapılabileceğini belirten Özer, şunları kaydetti:

İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın, çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...