Tgrt Haber
29 Haziran 2022 12:45 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 12:46

LGS'de geri sayım başladı: Sonuçlar açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) takvimine göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları yarın açıklanacak. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu ile ilgili takvimin de sonuçların açıklanmasının ardından duyurulması bekleniyor.

LGS'de geri sayım başladı: Sonuçlar açıklanıyor
LGS sonuçları,eğitim,MEB,sınav sonuçları

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının takvimine göre, 30 Haziran’da www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Sınav sonuç belgeleri, öğrencilere postayla gönderilmeyecek.

"Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu"nun geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da LGS sınav sonuçları ile birlikte yayımlanması öngörülüyor.

Öğrencilerin merkezi sınav sonuçlarına ilişkin veriler raporda ayrıntılı olarak sunulacak. Sınavdaki alt testlere ait dağılımlar değerlendirileceği raporda testin teknik özellikleri hakkında detaylı sonuçlar da yer alacak. Geçtiğimiz yılın raporuna göre sınava başvuran öğrencilerin yüzde 83'ü sınava girmişti.

LGS TERCİH SÜRECİ NE ZAMAN?

Öğrencilerin liselere yerleştirmeleri için LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci de belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığının tercih süreci, yerleştirme takvimi ve sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının kontenjanlarına ilişkin detayları yarın açıklaması bekleniyor.

Öğrencilerin tercihlerini nasıl yapacaklarıyla ilgili koşullar, LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunun açıklanmasıyla belli olacak. Tüm öğrenciler için yerel yerleştirme okul tercihinde bulunma zorunluluğunun bu yıl da geçerli olacağı tahmin edilirken kılavuzda, "yerel yerleştirme" tercihleri ve sınavlı okul tercihlerine ilişkin diğer detaylar da yer alacak. Ayrıca yerleştirme sonrası nakil takviminin de yarın açıklanması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...