Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2021 15:32

LGS zor muydu, kolay mıydı? 2021 LGS nasıldı?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında tarafından yapılan merkezi sınav, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 1 milyon 243 bin 801 öğrencinin katıldığı sınavda, öğrenciler sözel bölümün kolay, sayısal bölüm sorularının ise zorlayıcı olduğunu dile getirdi.

LGS zor muydu, kolay mıydı? 2021 LGS nasıldı?
LGS,sözel,sayısal,matematik,LGS 2021

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Öğrenciler sınavda, matematik sorularını çözerken zorlandı, sözel bölümündeki soruların kolaylığıyla nefes aldı.

İLK OTURUMDA 50 SORU SORULDU

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumu 09.30’da başladı. 75 dakika süren bu ilk oturumda öğrenciler, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru için ter döktü.

ÖĞRENCİLER 80 DAKİKA SÜRE HARCADI

Sınavın ikinci oturumu ise 11.30 itibariyle başladı ve Matematik ile Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu. Öğrenciler bu soruları yanıtlamak için de 80 dakika süre harcadı. Öğrenciler sınava kendi okullarında girerken, Covid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesine alınmadı.

'ZOR SORULARDI PEK SAYISAL YAPAMADIM'

LGS sınavında ter döken Yezda İzol, “Sözel kolaydı ama sayısalda çok zorlandım. Zor sorulardı pek sayısal yapamadım. Ama sözel kolaydı, öyle düşünüyorum. Hem korona yüzünden motivasyon olarak düştük, hem de her derse girsen bile online da o verimi alamıyorsun. Ama hazırlanabildiğim kadar hazırlandım. Kafamda bir lise yok, umarım iyi bir liseye gidebilirim, çok heyecanlandım." dedi.

'MATEMATİK BİRAZ ZORLADI'

LGS sınavından çıktıktan sonra Matematik testinin zor olduğunu söyleyen 8. sınıf öğrencisi Zeynep Sökeoğlu, “Sınavım güzeldi, matematik hariç. Matematik biraz zorladı. Zor sorular vardı. Yeni nesildi. 15 soru işaretledim, 3’ünden emin değilim. Uzaktan eğitimde çok fazla bir şey anlayamıyorsunuz. Kendi çalışmalarımla ve dershaneye giderek biraz yapabildim. 45 dakikalık molada annemle görüştüm, biraz atıştırma yaptım ve 45 dakikaydı mola hızlıca geçti zaten." açıklamasında bulundu.

'ZAMAN YETMEDİĞİ İÇİN 5 SORUYU BOŞ BIRAKTIM'

Sınava giren öğrencilerden Gençay Genç, "Matematik çok zordu. Birinci oturumda zaman yetmediği için 5 soruyu boş bıraktım. Pandemi süreci nedeniyle çok çalıştığımızı söyleyemem , herkes için zor oldu" derken, Velisi Nevzat Genç "Yeterli hazırlanamadılar. Tablet ve telefonla ne kadar olacaktı. Okulda olmaları onlar için önemliydi. Bütün veliler de aynı şeyi düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Ali Yıldız isimli öğrenci ise Matematik sorularının çok zor olduğunu belirterek çok heyecanlı olduklarını ve birazda korku yaşadıklarını vurguladı.

'SÖZEL BEKLEDİĞİMİZDEN KOLAYDI'

Hüseyin Aydın ise sayısalda zorlandığını ifade ederek "Sayısal zordu ama sözel de beklediğimizden kolaydı. İnternet ortamında yapılan derslerin çok faydası olduğunu söyleyemem yüz yüze olsaydı eğitimler daha rahat olurdu" diye konuştu.

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...