Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2022 16:26 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 16:39

Lise Kayıtları Ne Zaman Başlıyor 2022? Lise Kayıtları Ne Zaman Bitecek? MEB LGS 3. NAKİL SONUÇ Ne Zaman Açıklanacak?

Lise kayıt tarihleri LGS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra istedikleri okula yerleşen öğrenciler tarafından araştırılıyor. Lise kayıt tarihi ve 3. nakil sonuç tarihi, 2. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. lise kayıt tarihleri kaçırmak istemeyen öğrenci veliler tarafından "Lise kayıtları ne zaman başlıyor 2022? Lise kayıtları ne zaman bitecek? MEB LGS 3. nakil sonuç ne zaman açıklanacak?" sorularının araştırmaları hız kazandı. İşte 2022 lise nakil sonuç tarihleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Lise Kayıtları Ne Zaman Başlıyor 2022? Lise Kayıtları Ne Zaman Bitecek? MEB LGS 3. NAKİL SONUÇ Ne Zaman Açıklanacak?
lgs,lise,MEB

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından lise kayıt tarihleri gündemdeki yerini aldı. İstedikleri liselere yerleşen öğrenciler kayıt tarihlerini kaçırmak istemiyor. LGS 3. nakil başvuruları alınmaya devam ediyor. Kayıt tarihlerinin yaklaşmasıyla birlikte "Lise kayıtları ne zaman başlıyor 2022? Lise kayıtları ne zaman bitecek? MEB LGS 3. nakil sonuç ne zaman açıklanacak?" soruları gündeme sıklıkla geliyor. İşte merak edilen tüm detaylar…

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2022?

LGS 3. nakil başvurularının 9 Ağustos tarihinde başlamasıyla birlikte gözler lise kayıt tarihlerine çevrildi. LGS 3. nakil sonuçlarının açıklanmasıyla yerleştirme süreci tamamlanacak.

Lise Kayıtları Ne Zaman Başlıyor 2022? Lise Kayıtları Ne Zaman Bitecek? MEB LGS 3. NAKİL SONUÇ Ne Zaman Açıklanacak?

Ortaöğretime Geçiş, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre; yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Bakan Özer, ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme sürecinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 9-17 Ağustos'ta alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

LİSE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

LİSE YERLEŞTİRME VE NAKİL TAKVİMİ

MEB'in yayınladığı bilgilere göre nakil takvimi şöyle olacak;

  • Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması: 04-20 Temmuz 2022
  • Yerleştirme Sonuçlarının ve Boş Kontenjanların İlan Edilmesi: 25 Temmuz 2022
  • Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 25-29 Temmuz 2022
  • Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 01 Ağustos 2022
  • Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 1-05 Ağustos 2022
  • Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 8 Ağustos 2022
  • Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması: 09-17 Ağustos 2022
  • İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmelerinin Tamamlanması: 19 Ağustos 2022
  • MEB tarafından açıklanan ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimine göre yerleştirmeler 19 Ağustos tarihinde tamamlanacak.

 

İLKOKUL VE ORTAOKUL KAYITLARI BAŞLADI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile ilkokul ve ortaokul kayıt tarihleri netlik kazandı. MEB'in konuya ilişkin duyurusu şu şekilde;

"İlkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıt işlemleri herhangi bir başvuru gerektirmeksizin e-okul sistemi üzerinden yapıldı. Kayıt süreci 1 Temmuz'da başladı. Ağustos 31'de son buluyor. Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor. Veliler "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından kayıtlar yapılabilecek. Kayıt ya da adres değişimi için öğrenci velisinin 31 Ağustos 2022 Çarşamba gününe kadar okul idaresine başvurması gerekmektedir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...