Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Haziran 2018 18:32

Liseye geçiş sınavı (LGS) sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? LGS Sınav Açıklanma Tarihleri (MEB)

LGS Sonuç Tarihine güncelleme geldi. LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sınava giren adaylar tarafından merak ediliyor. MEB, LGS'nin ne zaman açıklanacağını twitterdan duyurdu.

Liseye geçiş sınavı (LGS) sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? LGS Sınav Açıklanma Tarihleri (MEB)
lgs,lgs sonuçları ne zaman,lgs ne zaman açıklanacak,lgs sonuçları

LGS Sonuç Tarihine güncelleme geldi. LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sınava giren adaylar tarafından merak ediliyor. MEB, LGS'nin ne zaman açıklanacağını twitterdan duyurdu. LGS ne zaman duyurulacak nereden? İşte detaylar...

LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) NE ZAMAN YAPILACAK? LGS SINAV TARİHLERİ…

LGS (Liseye Geçiş Sınavı), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2018 yılı itibariyle ilk defa 2 Haziran Cumartesi günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek. İki oturum şeklinde düzenlenecek LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’de öğrencileri çoktan seçmeli 90 adet soru yöneltilecek. Bununla birlikte sınavın ilk oturumu saat 9:30’da başlarken, ikinci oturumu ise saat 11:30’da başlayacak.

LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçlarının ne zaman açıklanacağıyla ilgili klavuz yayımlandı. Yayımlanan klavuza göre, 2 Haziran 2018 tarihinde iki oturum halinde gerçekleştirilen LGS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçları 26 Haziran 2018 tarihinde öğrenci ve velilerin erişimine açılacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi meb.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek.

LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) SORU DAĞILIMLARI…

Öte yandan LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’nın sınavının birinci bölümünde sözel alandan 50 soru sorulacak ve toplamda 75 dakika sürecek. Sözel bölümde; 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere toplamda 50 soru yöneltilecek.

LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’nın ikinci bölümünde ise sayısal alandan 40 soru sorulacak ve toplamda 60 dakika sürecek. Sayısal bölümde;  matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere toplamda 40 soru yöneltilecek.

ÖNEMLİ NOT!

LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’de gerçekleştirilecek iki oturum arasında 45 dakikalık bir ihtiyaç molası verilecek. Öğrencilere ayrılan 45 dakikalık süre, dinlenmeleri ve ihtiyaçlarını karşılamaları için kullanılacak. Bu zaman zarfında öğrencilerin okullardan ayrılmama zorunluluğu bulunmaktadır. LGS’ye katılım sağlayacak öğrenciler, kimlik kontrollerinin gerçekleştirilebilmesi ve salonlara yerleştirme işleminin vaktinde yapılabilmesi açısından en geç saat 9:00’da fotoğraflı sınav giriş belgeleri ile binada hazır bulunmaları gerekmektedir.

LGS SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

1) Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi

2) Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi

3) Başvuru şartlarını taşımadığı ve başvurusu olmadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi

4)Geçerli kimlik belgesinin ve fotoğraflı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi

5)Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması

6)Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması

7)Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...