Tgrt Haber
28 Haziran 2014 15:40

LYS Türkiye birincisinin hedefi tıp okumak

2014 LYS Türkiye birincisi Öztürk, "YGS'de Türkiye 41'inciliği elde etmiştim, hedefimi daha da yükselterek çalışmalarıma hız verdim. Allah bana LYS'de de Türkiye birinciliği nasip etti, çok mutluyum" dedi.

LYS Türkiye birincisinin hedefi tıp okumak
LYS, Türkiye birincisi, hasan öztürk

ÖSYM 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Kayseri Özel Kılıçaslan Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Hasan Öztürk, yerleştirme puanları başarı sıralamasında Y -YGS 4 puan türüne göreTürkiye birincisi, Y-MF 2 puanına göre de Türkiye 4'üncüsü oldu. Kılıçaslan Eğitim Kurumları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Öztürk şunları kaydetti: "Dört yıl önce iyi bir eğitim alabilmek amacıyla ikiz kardeşim Hüseyin'le birlikte Kılıçaslan Liseleri'ne gelmiştim. Kardeşim Fen Lisesi'ne ben de Anadolu Öğretmen Lisesi'ne kaydoldum. 4 yıllık bir çalışmanın ardından YGS'de Türkiye 41'inciliği elde etmiştim, hedefimi daha da yükselterek çalışmalarıma hız verdim. Allah bana LYS'de de Türkiye birinciliği nasip etti, çok mutluyum. İkiz kardeşim Hüseyin de Türkiye derecesine imza attı, birlikte aynı üniversitede tıp okumayı düşünüyoruz." Öztürk'ün Çankırı'da ailesiyle birlikte yaşadığı ve eğitim için Kayseri'ye geldiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...