Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Şubat 2015 15:49

LYS'de şeker yerine bu dağıtılacak

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, ÖSYM sınavlarında öğrencilere şeker yerine üzüm dağıtılacağını açıkladı.

LYS'de şeker yerine bu dağıtılacak
lys, şeker, üzün, ak parti,

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Muzaffer Yurttaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye genelindeki okullarda üzüm dağıtılacağını açıklamasının ardından Manisa Ticaret Borsası’nda bir basın toplantısı düzenledi.ÖSYM sınavlarında da öğrencilere şeker yerine üzüm dağıtılacağını aktaran Yurttaş,  "Projemizde haftada üç gün her çocuk için 50 gram küçük paket içinde üzüm verilmesi planlanmıştır. Üzüm taşınması, dağıtımı, saklaması kolaydır. Öğrenci bir seferde tüketmek zorunda değildir. Tüketmediği kadarını saklayıp daha sonra da tüketebilir" dedi.
KANTİNLERDE ASİTLİ İÇECEK YOK
ÖSYM sınavlarında öğrencilere kalem, silgi ve şeker dağıtımınında artık şeker yerine üzüm verileceğini belirten Yurttaş,"Şeker yerine doğal ve beyin için hazır enerji olan kuru üzüm verilmesi daha uygundur. Bu yüzden şeker yerine kuru üzüm verilecek. Bu projeyi de en yakın zamanda hayata geçireceğiz. Okullarımızda artık kantinlerde asitli içecekler satılmıyor. Bu iyi bir gelişmedir. Ancak, çocuklarımızın beslenmesi ve enerji ihtiyacının karşılanması için okul kantinlerinde süt, kuru üzüm satışı yapılmalıdır. Hazırladığımız ve başbakanımıza sunduğumuz projenin Manisa İl Kongresinde açıklanması ilimizde büyük bir sevinç oluşturmuştur. Üzüm yetiştiricilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...