Tgrt Haber
10 May 2014 09:17

Mazeret sınavları başladı

Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na katılamayanlar için düzenlenen mazeret sınavlarının ilk gün oturumu başladı.

Mazeret sınavları başladı
mazeret sınavları, Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları, Mazeret sınavları başladı

Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na katılamayanlar için düzenlenen mazeret sınavlarının ilk gün oturumu başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) bu yıl uygulamaya geçilen Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sistemi kapsamında, ikinci dönem sınavları 28-29 Nisan'da gerçekleştirilmişti. Bu sınavlara katılamayan 34 bin 653 sekizinci sınıf öğrencisi için yapılan mazeret sınavları saat 09.00'da başladı. Mazeret sınavlarının bugünkü oturumunda Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak. Değerlendirmede, yanlış cevap doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi 40 dakika, sınav arası ise 30 dakika olacak. Sınavlar, saat 12.00'de tamamlanacak.
Öğrenciler, yarın ise fen ve teknoloji, inkılap tarihi ile Atatürkçülük ve yabancı dil sınavlarına girecek.  Sınavda, öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunacak. Mazeret sınavına giremeyen öğrenciler, sınava katılmamış sayılacak. Bu öğrencilerin durumları, puanla değerlendirilmeyecek ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...