Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 12:32

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama: MEB 2021 E-Sınav sonuç sorgulama

Ehliyet e-sınavlarına giren vatandaşlar sonuçlarını nereden, nasıl öğreneceğini merak ediyor. Peki, ehliyet sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama: MEB 2021 E-Sınav sonuç sorgulama
Milli Eğitim Bakanlığı,,Ehliyet sınavı,,ehliyet e-sınav,

Yılın farklı dönemlerinde yapılan ehliyet sınavlarına giren ve ehliyet almak isteyen vatandaşlar, sınav sonuçlarını öğrenmek istiyor. Ehliyet e-sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan ediliyor.

Aşama aşama gerçekleştirilen ehliyet alma süreci adayın e-sınava girmesiyle başlar. E-sınavda istenilen başarıyı elde eden sürücü adayı, daha sonra kaydolduğu sürücü kursunda direksiyon sınavına hazırlanır. Direksiyon sınavını başarıyla tamamlayan aday, ehliyet almaya hak kazanır.

Ehliyet almak için ilk aşama olan e-sınav uygulaması için bazı detaylar merak ediliyor. Sınavlara giren adaylar, ehliyet sınav sonuçlarını nereden, nasıl öğreneceklerini araştırıyor. Ehliyet almak isteyen binlerce vatandaşın giriş yaptığı ehliyet e-sınav sonuçlarına MEB sayfasından ulaşılabilecek. Ehliyet e-sınavını geçip geçmediğini merak eden adaylar, sınav sonuç sorgulama ekranını araştırıyor.

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama: MEB 2021 E-Sınav sonuç sorgulama

Adaylar, kendilerine bildirilen merkezlere giderek adlarına oturum açılmış olan bilgisayarların başına geçiyor. Burada kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra kişiler, bilgisayar üzerinde sınavlarını yapıyor. Sınavı bitirdikten sonra bilgisayar üzerinden “sınavı bitir” diyen adayın sınavı tamamlanır. İsteyen adaylar, sınavın hemen ardından e-sınav olduğu için sonucunu öğrenebilir.

EHLİYET E-SINAV SONUÇLARI SORGULAMA

Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ehliyet sınavlarının sonuçları e-sınav sonuç sorgulama sayfasından ilan ediliyor. Sınava giren adaylar, T.C. kimlik numarasını ve güvenlik kodunu yazdıktan sonra sonuçlarını öğrenebiliyor. 70 ve üzeri alan adaylar başarılı olarak kabul edilmektedir. Yani 50 soru içerisinden 35 tanesini doğru yapanlar sınavı geçer sayılır. 35 doğrunun altında olanlar ise bir kez daha sınava girmesi gerekir.

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama: MEB 2021 E-Sınav sonuç sorgulama

Ehliyet e-sınav sonucunuzu öğrenmek için BURAYA tıklayın.

EHLİYETİM ELİME NE ZAMAN ULAŞIR?

Yazılı ve direksiyon sınavlarında başarılı olursanız sürücü kursunun hazırlayacağı İlçe Milli Eğitimin onaylayacağı ehliyet sertifikasını 1-2 hafta içerisinde temin edebilirsiniz. Sertifikanızı aldıktan sonra Türkiye'nin neresinde isterseniz randevu almak şartıyla trafik tescil birimlerinden sertifikanızı ehliyet belgesine dönüştürebilmeniz mümkün.

Ehliyetler o sırada verilmez. Ancak ehliyetiniz PTT üzerinden evinize yollanıncaya kadar 2 haftalık geçici belge verilir. Bu belge ile trafik çevirmelerinde normal ehliyetiniz varmış gibi işlem gerçekleştirilir. Geçici belge ile resmi işlem yapılmaz. Zaten ehliyetiniz ortalama 1-2 hafta içerisinde elinize ulaşır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...