Tgrt Haber
05 Nisan 2022 09:38 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 09:48

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuru şartları neler?

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı alacak! Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından başvurunun ne zaman olacağı ve şartlarının neler olduğu araştırılıyor. Müfettiş olmak isteyen adaylar için ilanın detaylarını haberimizde derledik. Peki MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvurusu ne zaman? MEB eğitim müfettiş yardımcısı başvuru şartları neler? İşte detaylar…

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuru şartları neler?

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı alacağını duyurdu. Memur olmak isteyeneler için Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre 750 eğitim müfettiş yardımcısı alınacak. Belirlenen takvime göre düzenlenecek sınav sonuçlarına göre 750 eğitim müfettiş yardımcısı alınacak. Peki MEB eğitim müfettiş yardımcısı başvurusu ne zaman? MEB eğitim müfettiş yardımcısı başvuru şartları neler? MEB eğitim müfettiş yardımcı olmak isteyen adaylar için tüm detaylar haberimizde…

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, il milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edilmek ve bakanlığa bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek üzere yarışma sınav yoluyla eğitim müfettiş yardımcısı alımı yapılacak.

MEB EĞİTİM MÜFETTİŞİ YARDIMCISI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

MEB eğitim müfettiş yardımcısı başvuruları 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar, 160 liralık sınav ücretini ödedikten sonra 16-27 Mayıs tarihleri arasında "www.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

MEB EĞİTİM MÜFETTİŞİ YARDIMCISI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuru şartları neler?

MEB EĞİTİM MÜFETTİŞİ YARDIMCISI YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

MEB eğitim müfettiş yardımcısı yazılı sınav 26 Haziran Pazar günü saat 10.00'da Ankara'da tek oturum şeklinde yapılacak ve sonuçlar 8 Temmuz'da ilan edilecek. Yazılı sınav çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacak.

MEB MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SÖZLÜ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB eğitim müfettiş yardımcısı sözlü sınav ise 15-26 Ağustos tarihleri arasında Ankara'da MEB Beşevler Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Sözlü sınav sonuçları ise 16 Eylül'de açıklanacak.

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuru şartları neler?

Yönetmelikte, yazılı sınav konuları ve puan ağırlıkları, yazılı sınav, sözlü sınav, yarışma sınav sonuçlarına itiraz, yarışma sınavının değerlendirilmesi, ilanı ve geçerlik süresi ile eğitim müfettiş yardımcılığına atama ve yetiştirilme konularına ilişkin bilgiler de yer aldı.

Yönetmelikte, ayrıca yeterlik sınavı ve eğitim müfettişliğine atamaya ilişkin hükümlere değinildi. Yeterlik sınavı yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamadan oluşacak. 

Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması sınav puanını (atamaya esas puanı) oluşturacak.

Atanmaya hak kazananlar 17 Ekim 2022 tarihinde ilan edilecek.

MEB MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI NEDİR, GÖREV VE YETKİLERİ NELERDİR?

  • Yönetmelik, eğitim müfettişleri başkanlıklarının kuruluş ve görevleri ile eğitim müfettişleri başkanı ve eğitim müfettişleri başkan yardımcılarının görevlendirilmelerini, görev, yetki ve sorumluluklarını, çalışma usul ve esaslarını düzenliyor.
  • Eğitim müfettişleri ve eğitim müfettiş yardımcılarının niteliklerini, yarışma ve yeterlik sınavlarını, yetiştirilmelerini, atanmalarını, yer değiştirmelerini, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen yönetmelik, eğitim müfettişleri başkanlığı bürosunda görevli personelin çalışma usul ve esasları ile diğer hususlarını da kapsıyor.
  • Buna göre, eğitim müfettişleri, il milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan eğitim müfettişleri başkanlıklarında görev yapacak.
  • Eğitim müfettişleri başkanlıklarının koordinasyonu ile rehberlik ve denetim çalışmalarındaki bütünlük Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından sağlanacak.
  • Belirlenen takvim dahilinde düzenlenecek yarışma sınavıyla 750 eğitim müfettiş yardımcısı alınacak. Yetiştirme programına göre verilecek eğitimler sonunda eğitim müfettiş yardımcıları denetim yapısına dahil edilecek.
  • Eğitim müfettişleri başkanı, eğitim müfettişleri arasından Başkanın önerisi ve Bakan onayıyla görevlendirilecek, aynı usulle görevden alınacak.

MEB MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Yönetmelik kapsamında yarışma ve yeterlik sınavının yapılmasından sorumlu "Sınav Kurulu" oluşturulacak. Kurul, yarışma ve yeterlik sınavlarıyla ilgili usul ve esasları belirleyecek ve bu çerçevede sınavların yapılmasını sağlayacak.
  • Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü veya KPSS sonucuna göre ataması yapılacak adaylar için sadece sözlü sınavdan oluşacak.
  • Yarışma sınavına, öğretmen unvanını elde edenler ile en az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar katılabilecek.
  • Yarışma sınavı, Bakanlık öğretmen kadrolarında öğretmenlik yapanlar ile KPSS sonuçlarına göre kamu görevine ilk defa atanacaklar veya diğer kamu görevlerinde çalışanlar için birlikte ilan edilerek aynı tarihte yapılabileceği gibi ihtiyaca göre ayrı olarak da yapılabilecek.

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuru şartları neler?

MEB MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVINA KATIMAK İSTEYENLERDE ARANAN ŞARLAR NELERDİR?

  • Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.
  • Belirtilen 8 yıllık sürenin hesabında resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak geçirilen süreler ile askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin bu süreleri birlikte değerlendirilecek.
  • Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dahil olmak üzere sınav başvurusunun son günü itibarıyla öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu ile halen Bakanlık öğretmen kadrolarında görev yapmakta olma veya en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olma şartı aranıyor.
  • Ayrıca yazılı sınava katılacakların yarışma sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış, adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dahil olmak üzere öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar bakımından, en az üç yıl Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapmış,
  • Bakanlık kadrolarında öğretmenlik yapanlar dışında, son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış,
  • Yarışma sınavı duyurusunda ilan edilen KPSS puan türlerinden belirlenen taban puanı veya üzerinde puan almış olmaları gerekecek.
  • Eğitim müfettiş yardımcılığı yazılı sınav konuları, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denk yükseköğretim kurumları mezunları ile öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar bakımından ayrı ayrı belirlenecek.

ÇALIŞMALAR E-TEFTİŞ MODÜLÜ ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLECEK

Rehberlik ve denetim, izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin etkili, ekonomik ve verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla Bakanlığın hedef, plan ve programları dikkate alınarak, Başkanlıkça belirlenen ilkeler doğrultusunda eğitim müfettişleri başkanlıklarınca ilgili yılın 15 Ağustos tarihine kadar 3 yıllık çalışma planı hazırlanarak eğitim müfettişleri başkanının önerisi, il milli eğitim müdürünün uygun görüşü ve valinin onayı ile uygulamaya konulacak.

Yürütülen rehberlik ve denetim, izleme ve değerlendirme ile inceleme, soruşturma ve ön inceleme verilerinin yönetimi "e-Teftiş modülü" üzerinden yapılacak.

BAŞVURUDA BULUNAN ADAYLARDA ARANAN ŞARLAR NELER?

İllerde, Bakanlığın denetimi altındaki her derece ve türdeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının faaliyet ve işlemlerinde yolsuzluk riski olan alanlar tespit edilerek, yolsuzluk ve usulsüzlükleri önleyici bir anlayışla denetim, inceleme ve soruşturma yapılacak.

Denetim görevi sırasında yolsuzluk ve usulsüzlük bulgusuna ulaşıldığında, tespitler ve elde edilen deliller düzenlenecek bir raporla yetkili mercie iletilecek.

Yolsuzluk ve usulsüzlüklerle mücadele, risk analizleri de dikkate alınarak rehberlik ve denetim plan ve programının hazırlanmasında göz önünde bulundurulacak.

"Eğitim Müfettişleri Başkanlar Kurulu Toplantısı" düzenlenecek

Yılda en az bir defa olmak üzere, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 81 ilin eğitim müfettişleri başkanıyla "Eğitim Müfettişleri Başkanlar Kurulu Toplantısı" düzenlenecek, alınan kararlar çalışmalardaki koordinasyon ve bütünlüğün sağlanmasında etkili olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...