Tgrt Haber
12 Ağustos 2021 15:41

MEB öğretmen seminer programı 2021: Öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021-2022 eğitim öğretim takvimini açıklamasıyla öğretmen seminerlerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, MEB öğretmen seminerleri nasıl yapılacak? Öğretmen seminerleri kaç gün sürer?

MEB öğretmen seminer programı 2021: Öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak?
meb,,öğretmen seminerleri,,mesleki çalışma programı,

Yönetmeliğe göre; Yönetici ve öğretmenler, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süreler ile kasım ve nisan aylarında yapılacak ara tatillerde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı program dahilinde kendi okullarında seminerler yani mesleki çalışma programları gerçekleştiriyor. Mesleki çalışma programı, okul müdürlüğü tarafından yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyurulur. Salgın nedeniyle eğitim alanında yapılan değişiklikler de öğretmenler tarafından yakından takip ediliyor.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021 – 2022 eğitim öğretim takvimini açıkladı. Takvimin belli olmasıyla öğretmen seminerlerinin hangi tarihlerde yapılacağı da aranmaya başladı. Böylece açıklanan takvimle beraber yüz binlerce öğretmenin yaz tatilinin ne zaman biteceği belli oldu. Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı günü başlayacak.

MEB öğretmen seminer programı 2021: Öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak?

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

Öğretmen seminerleri yani mesleki çalışma programlarının nasıl yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı. 2021 – 2022 eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim yapılması planlanıyor. Dolayısıyla söz konusu seminerlerin yüz yüze yapılacağı tahmin ediliyor.

OKULLAR NASIL AÇILACAK 2022?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların açılacağı tarih ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Özer açıklamasında, en büyük amacın fırsat eşitliğini sağlamak olacağını ve bu durumda çok çalışacaklarını belirtti. Eylül'de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Bakan Özer, ilk önceliğin gerekli önlemleri alarak okulları yüz yüze eğitime geçmeye hazırlamak olacağını ifade etti. Okulların açılması için vakaların sıfırlanmasını bekleyemeyeceklerini belirten Bakan Özer, “Okulları kapalı tutmak gibi lüksümüz yoktur. Sayın bakanıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

MEB öğretmen seminer programı 2021: Öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...