Tgrt Haber
29 Ağustos 2021 11:36

MEB Sözleşmeli öğretmenlik atama yerleri belli oldu! İşte kontenjan listesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmenlik atama yerlerini duyurdu. MEB bünyesinde görev almak isteyen adaylar için tercih süreci başladı. Peki tercih listesi nereden, nasıl oluşturulur?

MEB Sözleşmeli öğretmenlik atama yerleri belli oldu! İşte kontenjan listesi
sözleşmeli öğretmenlik,,kontenjan listesi,,milli eğitim bakanlığı,

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ile ilgili beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), atama yerlerini öğretmen adaylarının erişimine açtı. Geçtiğimiz günlerde adaylar, mülakat sınavlarına girmiş ve son atamalarda kullanılacak sıralamaları ve tercih puanları belli olmuştu. Binlerce adayının tercih yapacağı kontenjan listesi merak ediliyor. MEB, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla tercih tarihlerini erkene çektiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından gözler, atama yerlerinin açıklanacağı tarihe çevrilmişti.

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA YERLERİ LİSTESİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev almak isteyen öğretmen adayları, tercih başvurularını 29 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecek. Atama sonuçları ise 3 Eylül 2021 tarihinde belli olacak. Başvuru sürecinin başladığı gün tercih edilecek iller ve okullar MEB’in internet sitesinde yayımlandı.

MEB Sözleşmeli öğretmenlik atama yerleri belli oldu! İşte kontenjan listesi

Sözleşmeli öğretmenlik kontenjan listesi için tıklayın.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİK TERCİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. E-Devlet sistemine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapan adaylar, buraya ilgili kodu girerek başvurularını gerçekleştirecek.

Sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuru ekranı için tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...