Tgrt Haber
21 Ağustos 2021 15:08

MEB’den velilere ‘kayıt parası’ uyarısı: Ödemeyin

Yüz yüze eğitim için geri sayım başladı. 6 Eylül’de öğrenciler için ders zili çalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimde alınacak tedbirleri belirledi. Bakanlığın yaptığı açıklamada veliler kayıt parası konusunda da uyarıldı.

MEB’den velilere ‘kayıt parası’ uyarısı: Ödemeyin
MEB,kayıt parası,veli,okul,yüz yüze eğitim,öğrenci

Yüz yüze eğitim için geri sayım başladı. 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim öncesi okullarda uygulanacak tedbirleri açıkladı. Okullarda eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

SORUMLULUK SINAVLARI 1-12 EYLÜL'DE

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, sorumluluk ve hazırlık sınıflarında yeterlilik sınavları 1 -12 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Kronik hastalığı bulunan öğrenciler durumlarına ilişkin e-Nabız Sistemi’nden alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurmaları halinde gerekli tedbirler alınacak. Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edebilecek.

Kaynaştırma bütünleştirme yoluyla öğrenim gören öğrencilere yönelik destek eğitim odası faaliyetleri için tedbirler alınacak.

SINAVLARA GİREMEYENLER ÇEVRİM İÇİ SINAVA KATILABİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarına giremeyen öğrencilerin 27-29 Ağustos'ta düzenlenecek çevrim içi sınava katılabileceğini bildirdi.

Özer, yazılı açıklamasında, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı açık öğretim kurumları öğrencilerinin kayıt yenileme işlemlerinin 13 Ağustos'ta tamamlandığını ve öğrencilerin 16-20 Ağustos'ta çevrim içi sınavlara katıldığını hatırlattı.

Ancak yangın ve sel felaketleri nedeniyle öğrencilerden bir kısmının kayıtlarını yenileyemediklerini, bir kısmının da kayıt yaptırdıkları halde sınava giremediklerini belirten Özer, şunları kaydetti:

"Afet bölgelerindeki il milli eğitim müdürlerimiz ve yöneticilerimizle sürekli temas halindeyiz. İl milli eğitim müdürlerimiz, sınava katılamayan öğrencilerin mağduriyetlerini bana ilettiler. Bunun üzerine hem bu öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hem de ülke genelinde sınava katılamayan diğer öğrencilere tekrar fırsat sağlamak için bu öğrencilerimize yeni bir sınav hakkı tanıma kararı aldık. Bu çerçevede, ülke genelinde 23-24 Ağustos'ta ek sınav için kayıtlar yeniden açılacak ve çevrim içi ek sınav 27 Ağustos saat 09.30'dan 29 Ağustos saat 23.59'a kadar yapılacak. Öğrencilerimize hayırlı olsun."

VELİLERE KAYIT PARASI ÖDEMEYİN UYARISI

Bakanlık velileri kayıt parası konusunda da uyardı. Yapılan açıklamada velilerden kayıt parası veya başka ad altında zorunlu olarak herhangi bir ücret alınmayacak denildi. Buna rağmen kayıt parası isteyen okullar olması halinde yöneticiler hakkında valilikler işlem yapacak.

Bakanlık illere gönderdiği yazıda maske, mesafe ve temizlik kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirlere titizlikle uyulması konusunda da uyarılarda bulundu

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Özer, açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarına katılamayan öğrencilerin 27-29 Ağustos'taki çevrim içi sınava katılabileceğini bildirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...