Tgrt Haber
22 Kasım 2021 12:23

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan "uzaktan eğitim" kararı! Evde (uzaktan) eğitim hizmeti nedir, kimler faydalanabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı, sağlık sorunları sebebiyle örgün eğitimine devam edemeyecek durumda olan öğrenciler için uzaktan eğitim kararı aldı. Gelen talepleri göz önünde bulundurarak harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi döneminde mağduriyet yaşayan öğrenciler için yönetmelikte değişikliğe giderek; konuyla ilgili 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Peki, evde uzaktan eğitimin şartları nedir? Evde uzaktan eğitimden kimler faydalanabilir? İşte, MEB'in aldığı yeni kararlar...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan "uzaktan eğitim" kararı! Evde (uzaktan) eğitim hizmeti nedir, kimler faydalanabilir?
meb,evden eğitim,uzaktan eğitim,sağlık raporu,tatil,okul,eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, evde özel eğitim ve uzaktan eğitimin şartlarıyla ilgili değişiklikleri, 81 ilin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Gözler, uzaktan eğitim almak isteyenler için gereken şartlara çevrildi. Bakan Mahmut Özer'in imzasıyla gönderilen yazıda, zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı ya da sağlık sorunu olan öğrenciler için, "en az 12 hafta süreyle örgün eğitim kurumlarından yararlanamayacağı ya da yararlanması durumunda sağlığı açısından risk oluşturacağı" doktor raporu ile kanıtlanması halinde, bu belgeyi ileten öğrencilere evde eğitim hizmeti verilebileceği açıklandı.İşte, MEB'in evde uzaktan eğitim kararına dair detaylar!

MEB'den UZAKTAN EĞİTİM KARARI

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve valiliklere yazı gönderdi. Paylaşılan son bilgilere göre, evde eğitim hizmeti, velinin talebi ve özel hizmetler kurulu kararı doğrultusunda; evde yüz yüze yapılabileceği gibi uzaktan canlı ders olarak da yapılabilmesine ilişkin talepler doğrultusunda Bakanlık, yeni bir adım attı. 

Evde (uzaktan) eğitim hizmetinin pandemi süresince öğrenci velisinin talebi dikkate alınarak özel eğitim hizmetleri kurulunun kararı doğrultusunda evde yüz yüze veya uzaktan canlı ders olarak da yapılabileceği bilgisi paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan

 

EVDE (UZAKTAN) EĞİTİM NEDİR, KİMLER UZAKTAN EĞİTİM ALABİLİR?

Evde eğitim hizmeti, sağlık sorunları sebebiyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olduğunu sağlık raporu ile ispat eden; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere sunulan bir hizmet olarak bilinmektedir. En az 12 hafta süreyle örgün eğitim kurumundan doğrudan yararlanamayacak durumda olan öğrenciler, hekimden aldıkları sağlık raporunu sunarak özel eğitim önceliğinden yararlanabilir.

Öğrenciler evde eğitim hizmetine veli başvuru dilekçesi ve öğrenci belgesi ile başvurabilir, ilerleyen süreçte, kanıtlanması için sağlık belgesi gerekecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Okullarda 1. Dönem 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. Okullarda öğrenciler için 2. Dönem ise, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN OLACAK?

Milli  Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönem ara tatili 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

OKULLAR NE ZAMAN YAZ TATİLİNE BAŞLAYACAK?

Okullar 17 Haziran 2022 Cuma günü kapanacak ve öğrenciler için yaz tatili başlayacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...