Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2021 12:27

Milli Savunma Bakanı Akar'a, Boşnak öğrencilerden 'Plevne Marşı' sürprizi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Saraybosna'daki Maarif Vakfı Okulu'nda miniklerin şarkıları ve bir öğrencinin söylediği "Plevne Marşı" ile karşılandı.

Milli Savunma Bakanı Akar'a, Boşnak öğrencilerden 'Plevne Marşı' sürprizi
Milli Savunma Bakanı,Hulusi Akar,Bosna Hersek,Saraybosna,Plevne

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaretleri kapsamında geldiği Bosna Hersek’teki temaslarını sürdüren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Başkent Saraybosna'da bulunan Maarif Vakfı Okulu'na gerçekleştirdiği ziyaret başlangıcında  çocukların söylediği şarkılarla ve 'Plevne Marşı' ile selamlandı.

Akar tarafından tablet hediye edilen çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken, Bakan daha sonra ortaokul öğrencileri ile toplantı salonunda bir araya geldi.

'PLEVNE MARŞI' İLE KARŞILANDI

Salona girişinde bir öğrencinin piyano eşliğinde söylediği 'Plevne Marşı' ile karşılanan Akar, hazırlanan sürprizler için teşekkür ederek, "Böyle güzel bir törenle karşılanmaktan ve sizlerle bir araya gelmekten çok mutluyum " diye konuştu.

Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Akar, "Siz gençler geleceğimizin teminatısınız. Sizlerin eğitim ve öğretimi için ne yapsak azdır. Bu konuda görüyorum ki Maarif Vakfı, Bosna Hersek Milli Eğitimi ile koordineli şekilde sizlere çok özel bazı imkanlar hazırlamış. Sizlerin de bu imkanlardan en iyi şekilde yararlandığınızı memnuniyetle müşahede ediyorum. Bosna Hersek'in geleceği siz gençlersiniz" dedi.

Akar, 25 sene önce Bosna Hersek'te görev yaptığını belirterek, "Nelerin değiştiğini, işlerin ne kadar iyiye gittiğini büyük bir memnuniyetle görüyorum. Sizlerin çalışmalarıyla Bosna Hersek bugünkü seviyesinden çok daha ileri gidecek" ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENCİLERE TABLET HEDİYE ETTİ

Ortaokul öğrencilerine de tablet hediye eden Akar daha sonra beraberindeki Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ile Maarif Vakfı Okulu'ndan ayrıldı.

Akar, Bosna Hersek’te görev yaptığı dönemde açılmasına katkı sağladığı ve engellilere eğitim veren bir okulu da ziyaret ederek çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...