Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ocak 2015 14:06

Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren gelişme

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), bilgi sistemlerindeki kullanıcı şifre ve bilgilerinin çalındığı yönündeki haberlerin asılsız olduğu bildirildi.

Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren gelişme
meb,bakanlık,yalanlama,

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı gazetelerde "Okullarda Şifre Alarmı" ve "Çocukların Geleceği Hırsızların Elinde" başlıklarıyla yayımlanan haberlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
"MEB'de tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerin bilgileri çalındı" ve "15 milyon öğrencinin bilgilerini içeren veri tabanı şifrelerinin kötü niyetli kişilerle paylaşıldığı belirlendi" iddialarının tamamen asılsız, haberin ise "masabaşı gazetecilik" ürünü olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:"Bankalarda ve erişimde güvenlik sınırı olan bütün sistemlerde yaşandığı gibi Bakanlığımızın bilgi sistemleri de (e-okul, Mebbis vb.) zaman zaman art niyetli kişilerin sanal saldırılarına hedef olmaktadır. Üst düzey güvenlik tedbiri ile 24 saat esasına göre korunmakta olan sistemimizin güvenlik sınırlarını aşarak verilere ulaşmak isteyen kimi kötü niyetli kişiler hakkında zaman zaman Bakanlığımıza ulaşan şikayetler doğrultusunda Bakanlığımız bütün öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi 'sanal ortamlarda şifre ve bilgi paylaşımı yapılmaması' konusunda sürekli ikaz etmektedir.
Haberde bahsi geçtiği gibi kullanıcılarımızın şifre veya bilgilerinin çalınması söz konusu değildir. Milyonlarca öğrencimizi ve velilerini olumsuz etkilemeye yönelik bu haber ile ilgili gerekli yasal işlemler başlatılacaktır."

Kaynak: AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...