Tgrt Haber
13 Ocak 2022 14:43

MSÜ başvuru kılavuzu yayımlandı! 2022 MSÜ sınavı başvuruları başladı mı, ne zaman, saat kaçta başlayacak?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav başvurularından beklenen haber geldi. Askeri okulda öğrenci olmak isteyenler için MSÜ başvuru kılavuzu erişime açıldı. Kılavuzun yayınlanmasıyla birlikte başvuru şartları da belli oldu. MSÜ sınavı için başvuru yapmak isteyenler adaylar başvuru tarihini kaçırmamak için ‘MSÜ başvuru kılavuzu yayınladı mı?’ ve ‘MSÜ başvuruları ne zaman?’ sorusuna cevap arıyor. ÖSYM sınav takvimine göre MSÜ başvuruları bugün başlayacak. İşte MSÜ sınavı ile ilgili tüm detaylar…

MSÜ başvuru kılavuzu yayımlandı! 2022 MSÜ sınavı başvuruları başladı mı, ne zaman, saat kaçta başlayacak?
msü,Milli Savunma Üniversitesi,başvuru kılavuzu

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na girmek isteyenler adaylar için bugün MSÜ başvuru kılavuzu yayınlandı. Askeri okulda okumak isteyenler adayların merakla beklediği başvuru kılavuzuna ulaşmak için MSÜ sistem sayfası üzerinden yayınlanan başvuru sayfasından kolaylıkla başvurularını yapabilecekler. ÖSYM, bugün MSÜ başvuru kılavuzunu erişime açacak ve adaylar 2022 MSÜ başvurularını yapmaya başlayacak. MSÜ son başvuru günü ne zaman? MSÜ geç başvuru olacak mı? MSÜ başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? İşte "MSÜ sınav başvuruları başladı mı, ne zaman, saat kaçta başlayacak, başvurular ne zaman bitecek?" gibi merak edilen soruların yanıtları…

2022 MSÜ BAŞVURU TARİHLERİ

MSÜ başvuruları, 13 Ocak'ta başlayacak ve 9 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek. MSÜ geç başvuruları ise 22 Şubat'ta alınacak.

MSÜ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM BAŞKANINDAN AÇIKLAMA!

MSÜ tarafından yapılan sınava girmek için başvuru kılavuzunun yayımlanmasını bekleyen adaylar için sevindirici açıklama ÖSYM Başkanı’ndan geldi; "27 Mart 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz 2022-MSÜ Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuru kılavuzu https://osym.gov.tr sitemizde yayımlanmıştır. Başvurular 13 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımıza başarılar diliyorum."

MSÜ BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Sınava başvurular, 13 Ocak - 09 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 13 Ocak 2022 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-MSÜ Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2022-MSÜ'ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca, Başkanlığımızca 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde uygulanacak olan ve başvuruları 11 Şubat – 07 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2022-YKS) başvurularını yapmaları ve Harp Okulları için, 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2022-YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2022-YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

MSÜ sınavı 27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise Nisan ayının 14'ünde erişime açılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...