Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2021 12:27

MSÜ taban puanları 2021: Milli Savunma Üniversitesi kadın astsubay ve erkek astsubay taban puanları

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları sınavı sonuçları açıklanmasıyla birlikte akıllarda ''MSÜ taban puanları 2021 belli oldu mu? Harp Okulları kadın adaylar taban puanı MSÜ Harp Okulları erkek adaylar taban puanları açıklandı mı?'' soruları belirlemeye başladı.

MSÜ taban puanları 2021: Milli Savunma Üniversitesi kadın astsubay ve erkek astsubay taban puanları
kadın astsubay,erkek astsubay,MSÜ,MSÜ Harp okulu,msü

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Harp Okulları sınav sonuçları açıklandı. Adayların merakla beklediği MSÜ sınav sonuçlarının ardından gözler MSÜ taban puanlarına çevrildi. Milli Savunma Bakanlığı, MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçlarının belli olduğunu duyurmasının ardından adaylar, MSÜ taban puanları, kadın astsubay taban puanları, MSÜ erkek astsubay taban puanları gibi konuları araştırmaya başladı.  

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2021 BELLİ OLDU MU?  

Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) sonuçlarını açıklandı. MSÜ Harp Okulları sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar için sorgulama ekranı açıldı.  

2021 MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HARP OKULLARI SONUCU İÇİN TIKLAYIN! 

MSÜ Harp Okulları sınav sonucu gören adayları şimdi MSÜ taban puanları 2021 belli oldu mu diye merak ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan duyuruda MSÜ taban puanları 2021 belli oldu. Buna göre;  

  • YKS-SAYISAL, YKS-EŞİT AĞIRLIK ve YKS-SÖZEL puanları için orta öğretim puanları dahil edilmemiş ham puan türlerinde 220,000 puanı taban puan olarak açıklandı. 
  • Taban puan şartını sağlayan adaylardan, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun Tablo-1B'sinde yer alan Mühendislik Programlarına başvurabilmek için en düşük başarı sırası YKS-Sayısal Yerleştirme puanı sıralamasına göre 300.000 olan adaylar başarı sıralamasına dahil edilmiş olup 300.000 üzerinde kalan adaylar başarısız görüldü. 
  • YKS-EŞİT AĞIRLIK ve YKS-SÖZEL puan türlerinden en düşük başarı sırası YKS-Eşit Ağırlık ve YKS-Sözel Yerleştirme puanı sıralamasına göre 350.000 olan adaylar başarı sıralamasına dahil edildi. 350.000 üzerinde kalan adaylar başarısız olarak değerlendirildi.  

MSÜ taban puanları 2021: Milli Savunma Üniversitesi kadın astsubay ve erkek astsubay taban puanları

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?  

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Harp Okulları sonucunun açıklanmasının ardından tebligat yerine geçecek bir duyuru yayınladı. MSÜ Aday Yerleştirme İşlemleri konusunda açıklama yapan Bakanlık, ''MSÜ kayıt işlemleri ne zaman başlayacak''’ sorusunu cevapladı. Buna göre MSÜ kayıt işleri için çağrı ve kayıt işlemleri 23 Ağustos ve 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Kontenjanın eksik kalması durumunda ek çağrı yapılacak. Ek çağrı tarihleri ise 8 Eylül 17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.  

MSÜ KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?  

MSÜ adaylarının heyecanla beklediği MSÜ Harp Okulu sınav sonuçları ardından gözler ''MSÜ kayıt işlemleri nasıl yapılır?'' sorusuna çevrildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre;  

  • 23 Ağustos 2021 tarihinden itibaren, Sıralama Listelerinde yer alan adayların tercih ettikleri okullardaki "Aday Değerlendirme Puanı Sıraları" ile ilgili okullarda çağrı yapılan en son adayın "Aday Değerlendirme Puanı Sırası" kontenjanlar dolana kadar her gün Milli Savunma Üniversitesi resmi internet adresinden yayınlanacak. 
     
  • 23 Ağustos 2021 tarihinden itibaren resmi internet adresinden yayınlanan listelerde yer alan adaylara "Aday Çağrı Komisyonu" tarafından; 2021-MSÜ sınavına müracaat ederken ÖSYM'ye ve Personel Temin Sitesi üzerinden tercih yaparken belirttikleri telefon numaralarından kayıt yaptırma hakkını kazandıkları okul için çağrılacaklar.  
     
  • Yerleştirme işlemleri süresince gün içerisinde birden fazla çağrı olabilecek.  
     
  • MSÜ internet adresi üzerinden çağrıla adaylar, çağrı yapıldığı okula kayıt yaptırıp yaptırmayacağını 24 saat içinde MSÜ Rektörlüğüne bildirmek zorunda olacak. Adaylara internetten yapılan çağrı tebligat yerine geçecek başka bir yoldan tekrar tebligat yapılmayacak. Kayıt işlemlerini aksilik çıkmaması için adaylar telefonla da aranacak. 
     
  • Tercih ettikleri herhangi bir okula yerleşmeye hak kazanmış adaylardan, çağrılarının internette yayınlandığı tarih ve saatten itibaren 24 saat içinde gelip gelmeyeceğini bildirmesi gerekiyor. Aksi halde Adat Çağrı Komisyonu tarafından 3 kere aranıp ulaşılamayan adayların Harp Okulu kayıt süreci sonlandırılacak.  
     
  • Telefon numarası ile ilgili aksilik yaşayan adayşarın MSÜ rektörülüğüne bu durumu bildimesi gerekiyor.  
     
  • Aday yerleştirme işlemleri süresince (21 Ağustos-07 Eylül 2021) öncelik aday tercihleri ve Aday Değerlendirme Puanı Sırası olacaktır. Öncelikli tercihlerine sıra gelme ihtimali olan adaylar, diğer tercihlerinde sıraları gelse dahi, sırasının geldiği okulda kontenjanı ayrılmış olarak yerleştirme işlemlerinin son gününe kadar (07 Eylül 2021 tarihine kadar) öncelikli tercihlerine yerleşebilmeleri için bekletilecektir. 
     
  • Ek yerleştirme işlemleri sürecinde ise (08-17 Eylül 2021) intibak eğitimlerinin planlanan zamanda ve etkin icrası ile Harp Okullarının belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmeleri maksadıyla okullar tarafından günlük olarak veya gün içinde birden fazla kez bildirilecek boş kontenjanlara, Aday Değerlendirme Puanı Sırasına göre sırası gelen aday tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında boş kontenjanı olan okul bulunması halinde ilgili okula yerleştirileceklerdir (Ek yerleştirmede; yerleştirmesi yapılan adayların, sonraki günlerde (17 Eylül 2021 tarihine kadar) öncelikli tercihlerinde boş kontenjan oluşması, bu adaylara öncelikli tercihine yerleşme hakkı vermez). 
     
  • Tüm adayların YKS-Sayısal (Tüm Harp Okulları adayları), YKS-Eşit Ağırlık ve YKS-Sözel (Sadece Kara Harp Okulu adayları) puanları, Mülakat ve Fiziki Yeterlilik Testi Puanları katkısı ile oluşturulan "Aday Değerlendirme Puanı (ADP)" ve tercih durumuna göre Harp Okulları sıraları belirlenenecek.  İlgili okul kontenjanlarına göre ilk adaydan başlayarak yerleştirme işlemleri için çağrılacak. 
     
  • Aday sıralama listeleri sağlık muayene sonuçları dahil edilmeden düzenlenecek. Hastane muayene işlemleri sonucunda "Askeri Öğrenci Olamaz" kararlı sağlık raporu alanlar çağrı listesinde yer alsalar bile ilgili okula kayıt yaptırma hakları olamayacak. 
     
  • Güvenlik soruşturma işlemleri devam edecek.  
     
  • Hava Harp Okuluna (HHO), Öğrenci Seçme Uçuşunda (ÖSU) başarılı olup, kontenjana giren adaylar yerleştirildi. HHO kontenjanına giremeyen adaylar ÖSU'da başarılı olsa dahi HHO'ya alınmayacak. ÖSU'da başarılı olup HHO Kontenjanına giremeyen, ÖSU'dan elenen ve ÖSU kontenjanına giremeyenlerden diğer okullara tercihleri bulunan adaylar kontenjanlara girmeleri halinde ilgili okullara gönderilecek.  
     
  • Hava Kuvvetleri Komutanlığı namına KHO K.lığında okumak üzere istihkâm sınıfına aday seçiminde; ilk tercihi HHO olan ve tercih döneminde PERTEBİS programı üzerinden Hava Kuvvetleri Komutanlığı namına KHO'nda istihkâm sınıfında okumak istiyorum şeklinde tercih yapan adaylardan; ÖSU Kontenjanına giremeyen veya "Askeri Öğrenci olur. Kategori -1 Hava aracında uçucu yetiştirilmeye elverişli değildir." kararlı sağlık raporu alan adaylar ADP sıralamasına göre yerleştirme işlemi gerçekleşecek. ÖSU kontenjanına girerek ÖSU aşamasına katılan adayların istihkâm tercihleri geçersiz olacak. HHO istihkâm sınıfına erkek adaylar seçilecek. 

MSÜ KADIN VE ERKEK ASTSUBAY TABAN PUANLARI  

MSÜ Harp Okulu Sınav sonuçları açıklanmasıyla MSÜ kadın astsubay ve erkek astsubay taban puanları merak edilmeye başlandı. Buna göre;  

HARP OKULLARI ERKEK ADAYLAR TABAN PUANI  

Hava Harp Okulu Taban Puanı /SAYISAL: 356,62842 

Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Sahil Güvenlik/ SAYISAL: 310,41812 

Kara Harp Okulu /EŞİT AĞIRLIK: 309,17651 

Kara Harp Okulu /SÖZEL: 341,06074 

HARP OKULLARI KADIN ADAYLAR TABAN PUANI 

Hava Harp Okulu Taban Puanı /SAYISAL: 395,90354 

Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Sahil Güvenlik/ SAYISAL: 385,14761 

Kara Harp Okulu /EŞİT AĞIRLIK: 374,07268 

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU TABAN PUANI  

Hava Harp Okulu, Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Sahil Güvenlik /GENEL: 275,00956 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...