Tgrt Haber
14 Ağustos 2021 17:25

ÖABT sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? ÖABT puan hesaplama 2021

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15 Ağustos’ta KPSS'nin 2021 ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) oturumu uygulanacak. Peki, ÖABT soru kitapçığı ne zaman yayımlanır? ÖABT puan hesaplama nasıl yapılır?

ÖABT sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? ÖABT puan hesaplama 2021
kpss,,öabt,,soru kitapçığı,

1 Ağustos 2021’de başlayan KPSS oturumları yarın yapılacak ÖABT oturumuyla sona erecek. Sadece öğretmen adaylarının girebildiği ÖABT sınav soruları ve cevaplarına ilişkin detaylar merak ediliyor. KPSS 2021 ÖABT iki oturum şeklinde düzenlenecek. Söz konusu sınavın ilk oturumu 15 Ağustos’ta yani yarın saat 10.15’te uygulanacak. Diğer oturumu ise 14:45'te başlayacak. Adaylar sınav oturumları öncesi ÖABT soru kitapçıklarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor.

ÖABT SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS ÖABT 2021 soru kitapçığı ve cevap anahtarının ne zaman yayınlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak KPSS ÖABT soruları ve cevaplarının tüm oturumların tamamlanmasının ardından birkaç gün içerisinde açıklanacağı ön görülüyor.

ÖABT sınav soruları ve cevapları için tıklayın.

ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınavlarının sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Söz konusu takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde duyurulacak.

ÖABT sonuç sorgulama ekranı için tıklayın.

ÖABT sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? ÖABT puan hesaplama 2021

ÖABT PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR 2021?

KPSS P121, Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türünü ifade eder. Bu puan türü GK + GY + Eğitim bilimleri + Öğretmen Alan Bilgisi Testi bileşenlerinden oluşmaktadır. P121 puan türünün 1 yıl geçerlilik süresi vardır.

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunur, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)/Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS P120 puan türünü kullanılır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda ve ilgili yabancı dilde alınan YDS/e-YDS sonucu (2021 yılında 2021-YDS/1 ile sınavın uygulanma tarihinden önce alınan 2021 e-YDS sonucu) kullanılır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/1/e-YDS sonucu kullanılır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanır. Bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları oluşturulur.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmaz ve bu adaylara bu test için standart puan oluşturulmaz. YDS'de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların ise yabancı dil standart puanı da hesaplanmaz. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

ÖABT sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? ÖABT puan hesaplama 2021

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...