Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Aralık 2021 07:17

Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor: Bakan Özer yeni sistemin detaylarını açıkladı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin mesleki gelişimleri için hayata geçirilecek yeni uygulamanın detaylarını anlattı. Bakan Özer, “Özellikle mesleki gelişim programlarında yeni atanan öğretmenlerimize ve deneyimi beş yılın altındaki öğretmenlerimize öncelik vereceğiz. Gerekli bütün planlamalarımızı tamamladık” dedi.

Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor: Bakan Özer yeni sistemin detaylarını açıkladı
meb,milli eğitim bakanlığı,mahmut özer,öğretmen,eğitim

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin mesleki gelişimleri için hayata geçirilecek yeni uygulamanın detaylarını anlattı. Öğretmenlerin talep ettikleri eğitimi almalarını önemsediklerini belirten Bakan Özer, ara tatildeki seminer döneminde mesleki gelişim programlarına yoğun ilgi gösterildiğini, 679 bin 386 öğretmenin en az bir eğitim içeriğini tamamlayarak sertifika aldığını, bazı öğretmenlerin ise kendi isteğiyle birden fazla eğitim programını tamamladığını ifade etti.

KISA SÜRELİ ÖĞRETMEN HAREKETLİLİK PROGRAMI

Bu durumun, öğretmenlerin mesleki gelişim programlarına ilgisini ortaya koyduğunu dile getiren Özer, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri ile liderlik özelliklerini geliştirmelerini desteklemeyi istediklerini, bu doğrultuda talepleri dikkate alarak çok kapsamlı eğitim programları uygulayacaklarını söyledi. Bakan Mahmut Özer “Kısa Süreli Öğretmen Hareketlilik Programı”nı da başlatacaklarını söyledi. Bu program ile öğretmenlerin başka şehirlerdeki meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaşıp, onların deneyimlerinden faydalanabileceğini ve iyi örnekleri yerinde görüp inceleyebileceğini ifade etti.

İŞTE BAKAN ÖZER’İN ANLATTIĞI DETAYLAR

  • Özellikle mesleki gelişim programlarında yeni atanan öğretmenlerimize ve tecrübesi beş yılın altındaki öğretmenlerimize öncelik vereceğiz. Gerekli bütün planlamalarımızı tamamladık.
  • Okullar artık öğretmenlerin talepleri doğrultusunda mesleki gelişim faaliyeti düzenleyebilecek. Biz de bu talebin bütçesini doğrudan okula aktaracağız.
  • Öğretmen Mesleki Gelişim Toplulukları oluşturacağız. Bu toplulukları, tıpkı okul temelli mesleki gelişim gibi doğrudan okullara aktaracağımız kaynaklarla finanse edeceğiz.
  • 21 Ocak’tan itibaren fikrî mülkiyet hakları, korunmaya muhtaç çocukların eğitimi, dijital becerilerin geliştirilmesi, etkinlik temelli ders tasarımı, kütüphane organizasyonu ve kullanımı, iklim değişikliği, ilk yardım eğitimi, İngilizce öğretim becerilerinin geliştirilmesi eğitimleri de yer alacak.
  • Öğretmen Bilişim Ağı sayesinde öğretmenlerimizin artık seminer dönemlerinde tıpkı ara tatilde olduğu gibi okullarına gitmeden uzaktan eğitim yoluyla mesleki çalışmalarını tamamlayabilmelerine imkân sağlıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...