Tgrt Haber
27 May 2022 12:23 - Güncelleme : 27 May 2022 13:58

Son dakika! Bakan Özer açıkladı: Öğretmen seminerleri ve idari izin tarihleri belli oldu

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Özer, öğretmenlerin 20-24 Haziran arası mesleki çalışma programını çevrim içi gerçekleştireceğini, 27-30 Haziran arasında da idari izinli sayılacağını belirtti.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
Son dakika! Bakan Özer açıkladı: Öğretmen seminerleri ve idari izin tarihleri belli oldu
öğretmen,izin

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açklamada öğretmenlerin 20-24 Haziran arası mesleki çalışma programını çevrim içi yapacaklarını bildirdi. Bakan Özer ayrıca öğretmenlerin 27-30 Haziran arasında da idari izinli sayılacağını belirtti.

Bakan Özer, Beyoğlu Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar Lisesinin açılışında, öğretmenlerin 20-24 Haziran tarihlerini kapsayan Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programı'nın uzaktan eğitim yoluyla ÖBA üzerinden gerçekleştirileceğini açıkladı.

"NE KADAR FEDAKAR OLDUKLARINA ŞAHİT OLDUK"

17 Haziran'da okulların kapatılacağını belirten Özer, koronavirüs döneminde öğretmenlerin çok yorulduğunu buna rağmen pes etmeden görevlerini yaptıklarını söyleyerek, "Aslında ne kadar fedakar olduklarını bu süreç içerisinde bir kez daha şahit olduk" dedi.

"OKULA GELMEYECEKLER"

Açıklamalarına devam eden Bakan Özeri öğretmenleri sevindirecek haberi paylaştı. Özer, "Okul kapandıktan sonraki 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma dönemi, yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz. Okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Onun akabindeki 27-30 Haziran tarihleri arasında Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi gelişimlerini kendileri planlayacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...