Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2015 04:05

Öğretmene ekimde sınav var performansta ise 3. tur kalktı

Aday öğretmen ilki geçtiğimiz 15 Mayıs’ta yapılan diğeri de 12 Haziran’da gerçekleştirilecek iki aşamalı performans değerlendirmesine girecek, başarılı olursa yazılı sınava katılacak.

Öğretmene ekimde sınav var performansta ise 3. tur kalktı
Performans, sınav,öğretmen, aday öğretmenler,

Geçtiğimiz gün aday öğretmenlerin performans kriterlerini aştıktan sonra girecekleri yazılı sınavın aralık ayında yapılmasının planlandığını yazdım. Yeni haber ise bu tarih ekim ayına alındı. Aday öğretmenler için bir başka yeni gelişme ise 50 kritere göre üç aşamalı olarak yapılacak performans değerlendirmesinde son aşamanın kaldırılması. Aday öğretmen ilki geçtiğimiz 15 Mayıs’ta yapılan diğeri de 12 Haziran’da gerçekleştirilecek iki aşamalı performans değerlendirmesine girecek, başarılı olursa yazılı sınava katılacak.

Dün Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız görüşme sonucunda aday öğretmenleri ilgilendiren bu iki yeni kararın alındığını öğrendim. Bakanlık 19 Eylül 2014 tarihinde ataması yapılan aday öğretmenlerin herhangi bir mağduriyete uğramaması adına üç kez değil, iki kez performans değerlendirmesi yapmaya karar verdi.Aday öğretmenler 12 Haziran tarihinde ikinci değerlendirmeye girecek ve nihai performans puanları da bu tarihte belli olacak.

Performanstan başarı ile geçenlerin gireceği yazılı sınava gelince; geçtiğimiz hafta il milli eğitim müdürleriyle yapılan toplantıda bu sınavın tarihi olarak aralık ayının dile getirildiğini yazmıştım, bakanlık bu tarihi son olarak ekim ayı olarak belirledi.

Bakanlık, “12 Haziran itibarıyla performans değerlendirmesinde başarılı olan aday öğretmenlerimiz, 19 Eylül 2014 tarihinde ilk atamaları yapıldığından ve bir yıllık çalışma sürelerini, 15 günlük mehil süresi sebebiyle 4 Ekim 2015’te tamamlayacaklarından uygulanacak sınava ekim ayında girecekler. Bu sınavı da ekim ayının ikinci haftasında yapmak üzere çalışma yürütülüyor” açıklamasını yaptı. Kesin tarih önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Geçtiğimiz eylül ayından itibaren ve yeni atama yönetmeliğine göre de performans ile yazılı ve sözlü sınavlarla “adaylıkları” kaldırılacak yaklaşık 55 bin öğretmenin bir türlü çalıştıkları il ve ilçelerde yanıtını bulamadıkları soruyu bakanlık yetkililerine bir kez daha sorduk. “Hangi kurumlardan alınan adaylığın kaldırıldığını gösteren belge geçerli olacak?”. Yanıt, sadece özel okul ya da dershane değil tüm özel öğretim kurumlarında adaylığı kaldırılan öğretmenler varsa bu belgeler geçerli. Bu belgesi olanlar performans değerlendirmesine de sınava da girmeyecek. Göreve başladıkları tarihten itibaren sadece bir yıl çalışmaları gerekecek. Bu süre sonunda asıl öğretmenliğe atanacaklar.

Ancak öğretmenlerden gelen sorular bize birçok ilde milli eğitim müdürlüklerinin bu konudan habersiz olduklarını gösteriyor. Öğretmenler “adaylığının kalktığını gösteren belgeyi verecek” bir muhatap bile bulamıyorlar. Bu da, mağduriyet yaşanmaması için bakanlığın, illeri ve ilçeleri bu konuda bilgilendirmesi ve uyarması gerektiğini gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...