Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2021 14:15

Öğretmenler yaş sınırı olmaksızın aşılanıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmen ve eğitim çalışanlarının aşı randevu sistemlerinin açıldığını açıklamıştı. Randevuların açılmasıyla birlikte, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında tüm öğretmen ve eğitim çalışanları için aşılama süreci başladı.

Öğretmenler yaş sınırı olmaksızın aşılanıyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,,öğretmen,,aşı sırası,,eğitim çalışanları,,MHRS,,ALO 182,,aşılama

Korana virüsle mücadele kapsamında Türkiye’de aşılama 30 milyon dozu aştı. Normalleşme döneminde, tüm öğretmenler ve eğitim çalışanları da aşılanmaya başlanarak, süreç hızlandırıldı.

813 BİN ÖĞRETMEN AŞILANMIŞTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öğretmen ve eğitim çalışanlarının aşı randevularının açıldığını duyurmasının ardından yaş sınırlaması olmaksızın aşılama başladı.

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ne gelen öğretmen ve eğitim çalışanları da aşılarını oldu. Aşı randevusu almak isteyen eğitimciler MHRS, e-Nabız ve ALO 182 hattından randevu oluşturabiliyor.

Aşılama çalışmaları kapsamında daha önce 813 bin öğretmen aşılanmıştı.

AŞI PROSEDÜRÜNE UYULDU

Aşı randevularını alan öğretmenler ve okul çalışanları, aşılarını olmak için hastanelere geldiler.

Sırayla aşı alanlarına alınan öğretmenler önce görevlilerin verdiği formları doldurdu.

Aşı olacakları kabine giren öğretmenler, aşılarını olduktan sonra herhangi bir olumsuz duruma karşı bir süre hastane bahçesinde bekledi.

'SIRA GELDİĞİ İÇİN MUTLUYUM'

İlk doz aşısını olan öğretmenlerden Deniz Akardurmaz, sevinçli olduğunu dile getirerek, “Bugün ilk dozumu oldum çok mutluyum tabii ki daha önceden olmak isterdim, sıra geldiği için mutluyum. Önümüzdeki yıl inşallah en iyi şekilde ders işleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...