Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 16:35

Öğretmenlerin il içi atama sonuçları: MEBBİS il içi atama sonuçları açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin aynı şehir içinde farklı bir okula atanabilmeleri için başvurular sona erdi. Atamasını bekleyen öğretmenler, “Öğretmenlerin il içi atama sonuç sorgulama, MEBBİS il içi atama sonuçları ne zaman açıklanacak?” gibi soruların cevabını arıyor.

Öğretmenlerin il içi atama sonuçları: MEBBİS il içi atama sonuçları açıklandı mı?
Öğretmenlerin il içi atama sonuçları,,MEBBİS il içi atama sonuçları,,milli eğitim bakanlığı,

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), isteğe bağlı olan il içi atama tayinleri ile ilgili duyuru yaptı. Bu kapsamda il içi atama sonuçlarının açıklanacağı tarihte değişiklik oldu. Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 8 Temmuz'da başlayıp 14 Temmuz'da sona ermişti. Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en fazla 40 eğitim kurumu tercih edebildi.

ÖĞRETMENLERİN İL İÇİ TAYİNLERİ NE ZAMAN 2021?

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 14 Temmuz 2021’de dikkate alınarak belli olacak. MEB bünyesindeki öğretmenler, yayınlanan ihtiyaç listesi doğrultusunda 14 Temmuz 2021’e kadar başvurularını gerçekleştirmiş ve tayinlerini istemişti. Öğretmenler, atama sonuçları için bakanlıktan yapılacak duyuruları yakından takip ediyor. 16 Temmuz'da açıklanması beklenen il içi atama sonuçlarıyla ilgili değişiklik yapıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolarında görev yapan öğretmenlerin 2021 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri ile iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için belirlenen takvimlerde güncellemeler yapıldığını açıkladı. Öğretmen il içi atama sonuçları, 27 Temmuz 2021 tarihinde ilan edilecek. Söz konusu sonuçların açıklanacağı saate ilişkin bilgi paylaşılmadı.

MEB GÖREVDEN AYRILMA İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Atama sonuçlarına göre tercih ettiği eğitim kurumuna atanan öğretmenler, 2 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla görevden ayrılma işlemlerini yapabilecek. İl içi yer değiştirmelere yönelik sonuç duyurusu internet sitesinden yapılacak.

Öğretmenlerin il içi atama sonuç sorgulama ekranı için tıklayın.

Öğretmenlerin il içi atama sonuçları: MEBBİS il içi atama sonuçları açıklandı mı?

İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valilikler tarafından gerçekleştirilecek. Hizmet puanının eşitliği durumunda sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek. Eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

ÖĞRETMENLERİN İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ 2021

2021 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 30 Temmuz 2021 tarihinde başlayıp 3 Ağustos 2021’de sona erecek. Atamalar ise 4 Ağustos 2021 tarihinde belli olacak. İlişiği kesme işlemleri ise 5 Ağustos 2021 itibariyle yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...