Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ocak 2022 09:33

Okullar kapanacak mı? İkinci dönem yüz yüze eğitime ara mı verilecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Omicron varyantının artış göstermesi ile velile ve öğrenciler ''Okullar kapanacak mı? Online eğitim gelecek mi?'' sorularına odaklandı. Türkiye’de dün 45 bin vaka görülürken Sağlık bakanı Fahrettin Koca her dört vakadan birinin Omicron olduğunu ve önümüzdeki günlerde baskın karakter kazanmasını beklediklerini vurguladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmur özer online eğitim hakkında açıklama yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Kabine Toplantısı ardından son kararı açıkladı.

Okullar kapanacak mı? İkinci dönem yüz yüze eğitime ara mı verilecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
online eğitim,,yüz yüze eğitim,,mahmut özer ,,milli eğitim bakanlığı,,omicron,

Milyonlarca öğrenci ve veli artan vaka sayılarına karşı yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Dün Türkiye’de 44.869 yeni vaka tespit edilirken, 160 kişi hayatını kaybetti. Vatandaşlar bulaş hızı yüksek Omicron varyantı hakkında araştırma yaparken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına çevrildi. İşte yüz yüze eğitim hakkında bilmeniz gerekenler. 

OKULLAR KAPANACAK MI?

Okullar yüz yüze eğitime ara verip vermeyeceği konusu sık sık gündeme geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde Şu anda her dört vakadan biri Omicron. Bir hafta on gün içinde üç vakadan birinin Omicron olması sürpriz görünmüyor. Hatta bu varyantın tümüyle baskın karakter kazanması bekleniyor” açıklamalarının ardından Omicron varyantı için 2 metre sosyal mesafenin kapalı alanlarda yeterli olmadığını ifade etti. 

Artan vaka sayıları nedeniyle endişelenen vatandaşlar ''Okullar kapanacak mı?'' sorusunu cevabını arıyor. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ''Okullarda 1.5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitime başlandı ve tüm önlemler alınarak kararlılıkla sürdürülüyor'' açıklamasını yaparken uzaktan eğitimin okul ortamına denk düşmediğini ve yüz yüze eğitimde kararlı olduklarını açıkladı. 

Okullar kapanacak mı? İkinci dönem yüz yüze eğitime ara mı verilecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ONLİNE EĞİTİM AÇIKLAMASI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı ardından gündemdeki önemli konulara değindi. Koronavirüs vakaları nedeniyle ''Okullar yüz yüze eğitime ara verecek mi?'' sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tedbirlere riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz" cevabını verdi. 

İKİNCİ DÖNEM OKULLAR KAPANACAK MI? 

2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler artan vaka sayıları nedeniyle ''İkinci dönem okullar online eğtime geçecek mi?'' sorusuna odaklandı. 

Milli Eğitim Bakanı Özer Koronavirüs Bilim Kurulu ile ortak hareket ettiklerini ve okullarda hangi tedbirleri almaları gerektiğini bildiklerini açıkladı. Okulların ilk açılması ve son kapatılması gereken yerler olduğunun altını çizer Özer ''Yeni varyantlar ortaya çıktığında hemen ilk akla gelenin okulların yüz yüze eğitime ara vermesi tartışmalarını yersiz buluyorum. Tüm ülkeler, Okul dışı ortamlarda önlemleri sıkılaştırarak okulları açık tutmak için her türlü önlemi almaya çalışırken biz de aynı kararlılıktayız'' sözlerine yer verdi. 

Okullar 4 aydır haftada 5 gün olmak üzere kesintisiz eğitim verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...