Tgrt Haber
01 Kasım 2021 11:09

Okullar kapanacak mı? sorusuna Bakan Koca'dan cevap geldi! Bilim Kurulu'ndan sonra beklenen "okul" açıklaması!

Okullar kapanacak mı sorusu, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener'in açıklamalarından sonra gündeme gelmeye başlamıştı ve konuyla ilgili gelecek net açıklama bekleniyordu. Öğretmenler, veliler ve öğrenciler; vaka sayılarının artmasıyla birlikte okulların kapanıp kapanmayacağını sorguluyordu. Fahrettin Koca okulların kapanma ihtimaline dair açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları haber detaylarında...

Okullar kapanacak mı? sorusuna Bakan Koca'dan cevap geldi! Bilim Kurulu'ndan sonra beklenen "okul" açıklaması!
okul,korona,vaka sayısı,kovid,okullar kapanacak mı,bakan koca,fahrettin koca,bilim kurulu,alper şen

Okullar kapanacak mı? Bilim Kurulu konuyla ilgili neler söyledi? Vaka sayılarının artışıyla birlikte, Fahrettin Koca'nın okulların kapanıp kapanmayacağına dair yaptığı açıklamanın detayları haberimizde...

"OKULLAR KAPANACAK MI" SORUSUNA BAKAN KOCA'DAN YANIT!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Üyesi Alper Şener'in açıklamalarının akabinde gündeme gelen okullar kapanacak söylemlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi. Bakan Koca, yaptığı açıklamada:

 "Okulların kapanması ihtimalinden söz eden bir habere rastladım. Haber yanlıştır. Bilim Kurulumuzun böyle bir gündemi yok. Kurul üyesi bir arkadaşımızın aşının önemini vurgularken seçtiği ifade yanlış anlaşılmış." sözlerine yer verdi ve Bilim Kurulu'nun gündeminde böyle bir konunun olmadığını ekledi.

Okullar kapanacak mı? sorusuna Bakan Koca'dan cevap geldi! Bilim Kurulu'ndan sonra beklenen

"HABER YANLIŞTIR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, okulların kapanma ihtimalinin olduğu bir habere rastladığını dile getirerek:

 "Haber yanlıştır. Bilim Kurulumuzun böyle bir gündemi yok. Kurul üyesi bir arkadaşımızın aşının önemini vurgularken seçtiği ifade yanlış anlaşılmış. Öğrencilerimize başarı dolu haftalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

BİLİM KURULU ÜYESİ ALPER ŞENER NE DEMİŞTİ?

Bilim Kurulu üyesi Alper Şener, yaptığı bir açıklamada, "Daha önceki dönemlerde gördük. Günlük 60.000, 70.000 vaka sayılarına sıçrama olması durumunda ise yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloları gündeme gelme durumu söz konusu olabilir. Bu platolarda sıçramalar ve pikler söz konusu olduğu andan itibaren biz yeniden yasakları, okullardaki durumu değerlendirme durumda kalacağız" demişti.

Alper Şen'in açıklamasının tamamı:

"Ne yazık ki, Türkiye'nin geneline baktığınızda aslında aşılanma neredeyse durdu. Aşılama hızımız iyice geriye doğru gitmeye başladı. Özellikle hasta grubu itibarıyla baktığımızda 3'üncü dozunu olmaya gitmiyorlar. Genel anlamda baktığımızda aşılamaya karşı ayak direyen bir grup var. Bu ayak direyen grup ne yazık ki, 65 yaş üstünde değil. 65 yaşın altında olan bu grupların hastane ve yoğun bakıma yatış riskleri var. Hastalık yükü anlamında reel olarak ciddi bir popülasyon oluşturacak gibi görülüyor. Bu popülasyon ne gibi riskler oluşturuyor. Yakın vadede hastane ve yoğun bakıma yatış oranlarında, yatak doluluk oranlarında artış söz konusu olabilir. Günlük 30 bin vaka sayıları üstüne pikler ve sıçramalar görebiliriz. Daha önceki dönemlerde gördük. Günlük 60 bin, 70 bin vaka sayılarına sıçrama olması durumunda ise yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloları gündeme gelme durumu söz konusu olabilir. Şu anda gündemimizde yok, ama bu hiçbir zaman gündemimize gelmeyecek, gündemimizden tamamen çıktı diyemeyeceğiz. Çünkü günlük 30 bin olgularda plato şeklinde devam ediyor. Bu platolarda sıçramalar ve pikler söz konusu olduğu andan itibaren biz yeniden yasakları, okullardaki durumu değerlendirme durumda kalacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...