Tgrt Haber
03 Temmuz 2017 13:12

Okullar ne zaman açılacak? 2016-2017 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak

Yaz sıcaklarının gelmesiyle beraber öğrencilerin merak ettiği konu okullar ne zaman açılacak. Okulların 9 Haziran 2017 tarihinde sona ermesiyle tatil sevinci yaşayan öğrenciler tatilin tadını çıkartmaya başladı. Yaz tatilini sürdüren öğrenciler ve öğretmenler, gelecek dönem okulların açılış tarihini araştırıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? 2017-2018 eğitim dönemi ne zaman başlayacak? İşte merak edilenlerin hepsi haberimizde mevcut.

Okullar ne zaman açılacak? 2016-2017 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak
okullar ne zaman açılacak, okullar tatil mi, okullar ne zaman başlacak, tatil,okul,e okul,

Yaz sıcaklarının gelmesiyle beraber öğrencilerin merak ettiği konu okullar ne zaman açılacak. Okulların 9 Haziran 2017 tarihinde sona ermesiyle tatil sevinci yaşayan öğrenciler tatilin tadını çıkartmaya başladı. Yaz tatilini sürdüren öğrenciler ve öğretmenler, gelecek dönem okulların açılış tarihini araştırıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? 2017-2018 eğitim dönemi ne zaman başlayacak? İşte merak edilenlerin hepsi haberimizde mevcut.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2017-2018
2016-2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 tarihinde son buldu. Karnelerini alıp 3 aylık yaz tatiline çıkan öğrenciler için gelecek dönem okulların açılacağı tarih Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 2017-2018 yılı çalışma takvimi ile belli oldu. Öğrenciler ve öğretmenler 3 aylık bir tatilin ardından 18 Eylül 2017 Pazartesi tarihinde ders zilinin çalmasıyla yeniden okullarında eğitim görmeye başlayacak.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

Okullar ne zaman açılacak? 2016-2017 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak
Okullar 7 ayda 350 ton atık pil topladı

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğince (TAP) okullar arasında düzenlenen yarışmayla 7 ayda 350 ton atık pil toplandığı bildirildi.

TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pil konusunda Türkiye'deki tek yetkili kuruluş olan TAP tarafından geçen yıl ülke genelinde 720 ton atık pil toplandığını hatırlattı.

Bunun 325 tonunun okul kampanyalarından sağlandığını belirten Bahar, bu yıl da Türkiye genelinde düzenledikleri "Okullarda Atık Pil Yarışması"yla gençlerin farkındalığının artırıldığını anlattı.

Hedef, yıl sonuna kadar 800 ton atık pil

Bahar, yarışmanın 1 Ekim 2016'da başlayıp 30 Nisan 2017'de sona erdiğini anımsatarak, "Bu yıl nisan ayı itibariyle biten kampanyanın sonucuna göre 350 ton atık pil topladık. Okullarda sağladığımız yüzde 10'a yakın artışın, Türkiye çapında da sağlanacağını bekliyor, yıl sonu itibarıyla Türkiye çapındaki toplam atık pil toplama miktarımızın 800 tonu aşmasını umuyorum." diye konuştu.

Atık pilde sürekli artış gösteren rakamlara ulaşmada okulların payının büyük olduğuna dikkati çeken Bahar, bu konudaki duyarlılığın arttığını dile getirdi.

Bu çerçevede TAP olarak eğitim ve kampanyaların sürdürüleceğini ifade eden Bahar, "Geleceğin Türkiye'sinde atık pil kavramını yerleştirmek için çocuklarımıza, dolayısıyla okullarımıza da büyük görevler düşüyor." dedi.

İl ve ilçelerden yarışmaya katılarak dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verildiğini belirten Bahar, şunları kaydetti:

"Okullardan atık pili belediyeler topluyor. Her il kendi içerisinde değerlendiriliyor ve her ilde en çok atık pil toplayan 3 okul, tarafımızdan ödüllendiriliyor. Ayrıca her yıl ödüllü atık pil yarışmasına katılan şehir sayısı ve dolayısıyla okul sayısı da artıyor. Bu kapsamda düzenlediğimiz yarışmada 350 ton atık pil toplayan öğrencilerimizi ve okullarımızı kutluyorum."

2017 YILINDA KALAN RESMİ TATİLLER

24 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Cumartesi günü)
25 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Pazar günü)
26 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Pazartesi günü)
27 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Salı günü)
15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Cumartesi günü)
30 Ağustos Zafer Bayramı (Çarşamba günü)

Kurban Bayramı ne zaman? Okulların açılmasından sonra mı?

2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı ne zaman olacak soruları öğrenciler tarafından sorulmaya başlandı. Yaz tatilini uzatmak isteyenlerin merakla sorduğu Kurban Bayramı okulların tatil olması dönemine denk geliyor. İşte 2017 Kurban Bayramı net tarihi.

31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe günü)
1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma günü)
2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)
3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar günü)
4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi günü)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar gününe denk geliyor)

MEB İŞ TAKVİMİ
Millî Eğitim Bakanlığınca, gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimini hazırlandı. Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı, 18 Eylül 2017 Pazartesi başlayacak, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.

Hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

MEB'DEN ÖĞRETMENLERE YAZ ÖDEVİ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 1 milyonun üzerinde öğretmene, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı için yaz tatili boyunca okumaları, izlemeleri ve eleştirel bir gözle tartışmaları için farklı kesimlerin görüşünün de alındığı 37 kitap ve 30 sinema filmi önerildi.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakanlık tarafından, geçen yıl başlatılan aday öğretmen yetiştirme eğitimi kapsamında, öğretmenlere yönelik film ve kitap listelerinden oluşan bir program hazırlanmıştı.

Bakanlıkça, bu yıl, görevde bulunan 1 milyonu aşkın öğretmenin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı için, yaz dönemi boyunca yapabilecekleri etkinliklere ilişkin özel bir çalışma yürütüldü.

Öğretmenlere sene sonu mesleki çalışmalarına ilişkin oluşturulan program çerçevesinde, Oğuz Atay'ın "Bir Bilim Adamının Romanı", I. Illich'in "Okulsuz Toplum'', Sezai Karakoç'un "Hızır'la Kırk Saat", T. Leitch'in ''Wikipedia U: Dijital Çağda Bilgi, Otorite ve Liberal Eğitim'', Nurettin Topçu'nun "Türkiye'nin Maarif Davası", J. J. Rousseau'nun "Emile", Rasim Özdenören'in ''Kafa Karıştıran Kelimeler'', Kemal Tahir'in ''Bozkırdaki Çekirdek'', Mitat Enç'in ''Bitmeyen Gece'' isimli kitaplarının da aralarında bulunduğu, roman, şiir, felsefe, tarih ve deneme türlerden oluşan 37 kitaplık bir liste önerildi.

Bakanlığın iki haftalık mesleki çalışmalar programı kapsamında, dünya çapında liderlere yol gösteren kitap olarak bilinen Stephen R. Covey'in "Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı" isimli kitaba "kişisel ve mesleki gelişim önceliklerinin belirlenmesi" altında özel bir başlık açıldı.

İlk basımı 1996'da yapılan kitapta, Harvard Üniversitesi mezunu Covey'e ilişkin, "Yüzlerce çok uluslu şirketin yanı sıra ABD Başkanına da danışmanlık yapıyor." değerlendirmesi yer alıyor.

Kitapta, Covey'in etkili insanlar için belirlediği 7 ilke , "proaktif ol", "sonunu düşünerek işe başla", "önemli işlere öncelik ver", ''kazan/kazan diye düşün'', "önce anlamaya çalış, sonra anlaşılmaya", "sinerji yaşat" ve "baltanı bile" şeklinde sıralanıyor.

Covey, etkili iletişim için "proaktif olmak" söylemi ile bazı şeylerin olması için hem inisiyatifin hem de sorumluluk almanın önemine işaret ederken, "baltanı bile" söylemi ile de en değerli varlığın kendini korumak ve geliştirmek olduğuna dikkati çekiyor.

Bakanlık yetkilileri, "Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı" ve benzeri kitapların okunup tartışılarak, her öğretmenin kendi kişisel ve mesleki gelişim önceliklerinin belirlenmesini istedi.

Eğitim ve öğretmenlikle ilgili farklı ülke tecrübelerini yansıtan yerli ve yabancı yazarların kitaplarının yer aldığı eserlerin incelenerek, bireysel yaz okuma listesinin oluşturulması da öğretmenlerden istenirken, örnek kitap ve film listelerinin mesleki çalışmalar süresince tartışma ortamı içinde eleştirel gözle bakılması talep edildi.

Öğretmenlere sinemaya yolculuk önerisi

Bakanlık ayrıca, öğretmenlerden, 30 sinema filmi ve belgeselin yanı sıra kendi belirledikleri eğitimle ilgili filmleri de yaz boyunca izleyerek, mesleki gelişimlerine ilişkin eğitim vizyonlarını oluşturmalarını istedi.

Öğretmenlere önerilen filmler arasında, ''Asya'nın Kandilleri'' ve ''Batıya Doğru Akan Nehir'' belgesellerinin yanısıra "3 Idiots", "AmericanTeacher", "Billy Elliot", "Can Dostum", "Canım Öğretmenim / Monsieur Lazhar", "İki Dil Bir Bavul", ''Kara Tahta'', "Ölü Ozanlar Derneği", "Kör Nokta", "Patch Adams" ve "Yerdeki Yıldızlar" gibi filmler yer alıyor.

Bakanlık öğretmenlerden bu çalışmalar vesilesiyle kendi alanlarına ilişkin ulusal ve uluslararası literatürü takip etmeyi alışkanlık haline getirmelerini ve Bakanlıkça yayınlanan akademik nitelikteki ''Milli Eğitim'' dergisini de incelemeleri önerisinde bulundu.

MEB yetkilileri, ''Bu tür etkinliklerle araştırmacı, lider ve yansıtıcı öğretmen özelliklerine sahip bireyler olarak mesleklerini sürdürmeleri için öğretmenlerimize katkı sunmayı hedefliyoruz. Covey'in kitabında da çok iyi bir şekilde vurgulandığı gibi öğretmenlerimizin kişisel değişim konusunda da liderlik vasıflarının geliştirilmesini arzuluyoruz. Önerdiğimiz etkinlik ve listeler sınırlayıcı olmayıp bu tür faaliyetler için yol gösterici niteliktedir. Önemli olan öğretmenlerimizin kendi çalışma şartları ve bireysel ihtiyaçları doğrultusunda faaliyetler planlayıp bunları uygulamalarıdır." değerlendirmesini yaptı.

Bakanlığın iki haftalık mesleki çalışma programı ve önerilen kitap ve film listesinin tamamına Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün sayfasından ulaşılabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...