Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 13:54 - Güncelleme : 16 May 2022 14:03

Karne günü bekleyişi başladı! Okullar ne zaman kapanacak 2022? Yaz tatili kaç gün sürecek?

Yaz mevsimi ile öğrenciler ‘’Okullar ne zaman kapanacak 2022?’’ sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Yaz tatili ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ederken Mili Eğitim Bakanlığı karne günü hakkında açıklama yaptı.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Karne günü bekleyişi başladı! Okullar ne zaman kapanacak 2022? Yaz tatili kaç gün sürecek?
yaz tatili,MEB,okul

Havaların ısınmasıyla milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli ‘’2022 yaz tatili ne zaman başlıyor?’’ sorusunun cevabını merak ediyor. 3 ay sürecek yaz tatilinin ne zaman başlayacağına dair heyecanlı bekleyiş sürerken MEB yaz tatili açıklaması yaptı. İşte 2022 yaz tatili açıklaması

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK 2022?

2021-2022 eğitim öğretim yılı son günlerine doğru ilerliyor. Öğrenciler ''Okullar ne zaman kapanacak?'' sorusunun cevabını merak ediyor. İkinci dönem 07 Şubat 2022 Pazartesi günü başladı, 17 Haziran 2022 Cuma günü bitecek.

Karne günü bekleyişi başladı! Okullar ne zaman kapanacak 2022? Yaz tatili kaç gün sürecek?

Böylece 2022 yaz tatili 17 Haziran Cuma akşamı başlamış olacak.

ÖĞRETMENLER YAZ TATİLİNDE OKULA GİDECEK Mİ?

2021 2022 eğitim öğretim yılında yapılan 15 tatil ve ara tatillerde öğretmenler mesleki eğitim ve seminerlerini online olarak gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz ara tatilde "Yüz yüze eğitimle ayakta durabilmek, bunun iradesini öğretmenlerimizle, bütün okul yöneticilerimizle, tüm il müdürlerimizle, ilçe milli eğitim müdürlerimizle gösterebilmek çok önemli bir başarı hikayesi. Bunu unutmamamız gerekiyor. Dolayısıyla bu 11-15 Nisan tarihleri arasında öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin okula gitmeleri zorunluluğunu kaldırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Peki öğretmenler yaz tatilinde okula gidecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı henüz konu ile ilgili açıklama yapmadı.

YAZ TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Karne gününe sayılı gün kala öğrenciler ''Yaz tatili kaç gün sürecek?'' sorusunun cevabına odaklandı. 2022 yaz tatili 17 Haziran Cuma günü yapılacak karne günü ardından başlayacak. 2022 2023 eğitim öğretim yılı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak okulların her sene olduğu gibi Eylül ayında açılmasını bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...