Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2021 08:08

Birçok il ve ilçede eğitime ara verildi

Birçok il ve ilçede olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle 23 Aralık Perşembe günü okullar tatil edildi.

Birçok il ve ilçede eğitime ara verildi
kar tatili,,okul,,eğitim,,kar yağışı,

Şiddetini giderek artıran kar, öğrencilerin evde kalmasına neden oldu. Yurdun dört bir yanında etkili olan soğuk hava yağan karla birlikte hayatı felç etti. 10 kentte eğitim ve öğretime ara verildi. Bazı illerde hamile ve engelli kamu görevlileri bir gün idari izinli sayıldı.

KASTAMONU

Kastamonu’da 9 ilçede yüz yüze eğitime gün boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle bir gün daha ara verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kentin Abana, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Doğanyurt, İnebolu, Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçelerinde yüz yüze eğitime 23 Aralık Perşembe günü de ara verildi. Eğitime ara verilen ilçelerdeki hamile ve engelli personelin 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta 23 Aralık Perşembe günü olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda il genelinde 2 gündür devam eden kar yağışının gece saatlerinden itibaren don ve buzlanma oluşturabileceği belirtildi.

TRABZON

Trabzon'da 8 ilçede taşımalı eğitime, 10 ilçede ise tüm okullarda 23 Aralık Perşembe günü eğitime ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada il genelinde kar yağışının devam ettiği belirtildi. Kar nedeniyle 23 Aralık Perşembe günü Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Maçka, Ortahisar, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçesinde bir gün süreyle eğitime ara verilecek. Bu ilçelerdeki engelli ve hamile olan kamu görevlileri de idari izinli sayılacak.

23 Aralık Perşembe günü sadece taşımalı eğitime ara verilecek iller ise şöyle; Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Sürmene ve Yomra

ARTVİN

Artvin merkez ve Murgul ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime 23 Aralık Perşembe günü 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Artvin'in bazı bölgelerindeki yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi Borçka ve Murgul ilçesinde tüm sınıflarda, Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyünde, eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, bu yerleşim yerlerinde, engelli veya hamile kamu çalışanlarının da bir gün izinli sayılmasına karar verildiği de kaydedildi.

GİRESUN

Giresun'da Espiye ve Keşap ilçelerinde kar nedeniyle taşımalı ve köy okullarında yüz yüze eğitime 23 Aralık Perşembe günü ara verilecek.

İlçe kaymakamlıklarından yapılan açıklamaya göre, etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı öğrencilerin sağlığı ve okula ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla 23 Aralık Perşembe ilçe merkezinde taşımalı eğitim kapsamındakiler ile köy okullarında eğitim öğretime ara verilecek.

İlçe merkezlerindeki okullarda taşımalı sisteme dahil olmayan öğrenciler ise eğitim öğretime devam edecek.

Birçok il ve ilçede eğitime ara verildiYoğun kar yağışı nedeniyle birçok il ve ilçede eğitime ara verildi

SİNOP

Sinop'ta, merkez ve bazı ilçelerde 23 Aralık Perşembe günü yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim öğretime ara verileceği bildirildi.

​​​​​​​Valilikten yapılan açıklamada, kentte kötü hava koşullarının devam ettiği, yapılan değerlendirmenin ardından 23 Aralık Perşembe kent merkezi ile Gerze, Erfelek, Dikmen, Türkeli ve Ayancık ilçelerinde eğitim öğretime ara verileceği kaydedildi. İl genelinde kamuda çalışan engelli ve hamile işçi ve memurların da idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BARTIN

Bartın'da okullar 23 Aralık Perşembe günü yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tatil edildi.

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada "Yoğun kar yağışı ve gece saatlerinden itibaren yoğun buzlanma beklendiğinden 23 Aralık Perşembe günü ilimiz genelindeki tüm ilk ve ortaokullar ile liselerde yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Eğitim öğretime uzaktan devam edilecektir." ifadelerine yer verildi. Yine aynı nedenlerden dolayı kamuda çalışan işçi ve memurlardan engelli ve hamile olan personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

RİZE

Rize’de devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışının yoğun şekilde devam ettiği Rize Valiliği tarafından vurgulandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada "Kar yağışı neticesinde oluşabilecek don ve buzlanma nedeniyle ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 23 Aralık'ta 1 gün süre ile ara verilmiştir." denildi. Açıklamada ayrıca hamile ve engelli kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KARABÜK

Karabük’te kar yağışı nedeniyle Yenice ve Eflani ilçelerinde taşımalı eğitime 23 Aralık Perşembe günü ara verildiği bildirildi. Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada "Kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi nedeniyle 23 Aralık 2021 Çarşamba günü Yenice ve Eflani ilçelerinde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda taşımalı eğitim 1 gün süre ile tatil edilmiştir. " ifadelerine yer verildi. Ayrıca kamuda görev yapmakta olan hamile ve engelli çalışanların da yine aynı sebeplerle, idari izinli sayılacağı bildirildi.

DÜZCE

Düzce’de akşam etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Yığılca ilçesinde eğitime 1 gün ara verilerek kar tatili 1 gün daha uzatılmış oldu. Düzce Valiliği konuyla ilgili sosyal medya hesabından duyuru yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada “Yoğun kar yağışı sonrasında ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 23.12.2021 Perşembe günü YIĞILCA ilçemizde eğitime (1) bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi. Ayrıca, ilçede kamuda çalışan hamile ve engelli personel ise idari izinli sayılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...