Tgrt Haber
04 Ekim 2021 12:31

Operatörlere ‘tavan fiyat’ geldi: Paket aşımı olmayacak

Mobil iletişimde tavan fiyat kararı yürürlüğe girdi. Artık Turkcell ve Vodafone belirlenen ücret tarifesini aşamayacak. Türk Telekom ise uygulamadan muaf olacak.

Operatörlere ‘tavan fiyat’ geldi: Paket aşımı olmayacak
vodafone,,turkcell,,türk telekom,,mobil,,telefon,,fatura,

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tavan fiyatları belirleyerek mobil haberleşme için adil rekabet ortamı sunulmasını istedi. 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe giren karara göre BTK, Türkiye'nin iki büyük operatörü olan Vodafone ve Turkcell'e tavan fiyat sınırlaması getirdi.

Buna göre mobil şebekelerden sabit ve mobile yapılan aramaların dakikası 87,53 kuruş, yurtdışını arama ücretinin dakikası ise 8 lira 70 kuruş olarak belirlendi. Sabah'ın haberine göre isim ve unvan değişikliğinin ücreti 11,33 lira, hat devir ücreti 16,58 lira, numara değişikliği ücreti ise 37,82 lira olarak en fazla ücretlendirilebilecek.

FİYATLAR SABİT OLACAK

- Mobil şebekelerden yapılan aramanın dakikası 87,53 kuruş

- Yurtdışına arama ücreti dakikası 8 lira 70 kuruş

- İsim ve unvan değişikliği 11 lira 33 kuruş

- Hat devri ücreti 16 lira 58 kuruş

- Numara değişikliği 37 lira 82 kuruş

Türk Telekom, tavan fiyat uygulamasından muaf tutuldu. Şirket, daha önce tavan fiyat uygulamasını yargıya taşımış, sonuç lehine olmuştu. Ancak Turkcell ve Vodeofene tavan fiyata uymak zorunda olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...