Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2017 15:56

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi Burada, YGS Sınav Yeri Öğren | ais.osym.gov.tr sistem ekranı GİRİŞ

Merakla beklenen YGS sınav giriş yerleri açıklandı. Artık Sınava girecek olan öğrenciler ise ais.osym.gov.tr üzerinden aday işlemleri sayfasına ulaşabiliyor.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi Burada, YGS Sınav Yeri Öğren | ais.osym.gov.tr sistem ekranı GİRİŞ
ösym, ösym aday işlemleri sistemi, ösym sistemi giriş,

ÖSYM aday işlemlerini gerçekleştirmek ve YGS sınav giriş yerlerinizi öğrenmek artık çok kolay. 12 Mart'ta YGS sınavı yapılacak ve adaylar sınav öncesinde nerede sınava gireceklerini bu sistemdne öğrenebilecekler. Sizler de ais.osym.gov.tr üzerinden YGS sınav giriş yerlerinizi öğrenmek isterseniz aşağıdan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ TIKLA SINAV YERİ ÖĞREN

YGS sınavına girecek adaylara önemli duyuru

Karabük Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Ali Güneş, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili öğrencilerin uyması gereken kurallar konusunda önemli uyarılarda bulundu. Güneş, 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın 12 Mart 2017 Pazar günü tek oturumda yapılacağını hatırlatarak, “Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecektir. Sınav, ilimizde yaklaşık 10 bin adayın katılımıyla geçekleşecektir. Adayların sınava girebilmeleri için 2017-YGS Sınava Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı (T.C. Kimlik Kartı) veya süresi geçerli pasaportun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur. Diğer belge ve kartlar ile kesinlikle sınava girilmeyecektir. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemelidir. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Önemli nokta ise, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45'ten sonra kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklardır. İlimizde sınava girecek olan tüm adaylara başarılar diler, söz konusu uyarıları dikkate almalarını önemle hatırlatırım” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 Mart Pazar günü 2 milyondan fazla öğrencinin Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) gireceğini hatırlatarak, sürücülerden 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalmamalarını, referandum çalışması yapacaklardan müzik açmamalarını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, YGS'nin, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'de çok sayıda sınav merkezinde gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Bu sınava 2 milyondan fazla öğrencinin gireceğini belirten Palandöken, tüm sürücüleri ve nisan ayında yapılacak referandum nedeniyle sokaklarda yüksek sesle yayın yapan araçları uyararak, saat 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalınmaması, yüksek sesle propaganda yapılmaması çağrısında bulundu.

"Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız"

Palandöken, sınav günleri trafikte sıkışıklık olabileceğine işaret ederek, sınava girecekleri sabah evden biraz daha erken çıkmaları konusunda uyardı.

Yol yapım çalışmalarına da dikkati çeken Palandöken, "Bilhassa havanın sıcak ve yağışın olmadığı günlerde yol yapım çalışmaları artmaktadır. Gürültülü yol yapım çalışmaları da gençlerin sınav esnasında dikkatini dağıtmaktadır. O gün yol yapımı ve tadilatı çalışmalarına ara verilmesini istiyoruz. Şoförlerimizin de kapalı yolları öğrenmesini istiyoruz. Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...