Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 00:26 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 01:32

Son dakika: ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı

Son dakika haberi: TGRT Haber internet sitesinin gündeme getirdiği KPSS'deki soru skandalı sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla görevden alındı. Skandalın kamuoyunda tepkilere yol açmasının ardından ÖSYM iddiaları yalanlamış, Erdoğan ise Devlet Denetleme Kuruluna olayın incelenmesi talimatını vermişti.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
Son dakika: ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı
Halis Aygün

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı.

Hafta sonu ÖSYM tarafından 104 sınav merkezinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası 'kopya soru' iddiası gündeme bomba gibi düştü. KPSS'de adaylara sorulan 20 sorunun birebir aynısının daha önce bir yayınevinin deneme sınavlarında yer aldığına ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. 

Tgrthaber.com.tr'nin de üzerine gittiği skandal iddia sonrası sınava giren adaylar, haklarının gasp edildiği gerekçesiyle endişeye kapılıp tepkisini dile getirirken, siyasiler de iddiaların araştırılması çağrısında bulundu.

ÖSYM İDDİALARI YALANLADI

Soru skandalı iddialarına ilişkin ÖSYM'den açıklama geldi.

Sınavın sorunsuz bir biçimde tamamlandığını belirten ÖSYM, sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğunu bildirip şu açıklamayı yaptı:

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır."

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

ÖSYM'nin sosyal medyadaki iddialaron asılsız olduğu yönündeki açıklamalarına rağmen tepkiler dinmedi. Devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği inceleme talimatın ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı. Son dakika: ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN KİMDİR?

Halis Aygün, (d. 1968 Giresun) 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı. Aygün, doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı.

1989-1993 yılları arasında KTÜ, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...