Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 12:33

Son dakika! ÖSYM Başkanından ikinci ek yerleştirme duyurusu

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 2. ek yerleştirme için yaptığı duyuruda, TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacağını duyurdu.

Son dakika! ÖSYM Başkanından ikinci ek yerleştirme duyurusu
ösym,halis aygün,ek yerleştirme

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, 2. Ek Yerleştirme baraj puanlarını açıkladı. 2. Ek yerleştirmede de 1. Ek Yerleştirme'deki puanların geçerli olacağını kaydeden Aygün, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 "1. Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. 1. Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.

1. Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre bu seneye özel "ikinci ek yerleştirme" yapılacak.

2. Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

1. Ek Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, TYT sınav puanı [140, 150) aralığında  olan adayların TYT yerleştirme puanları ile AYT sınav puanı [170, 180) aralığında olan adayların AYT yerleştirme puanları adayların sonuç belgelerine yansıtılacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...