Tgrt Haber
13 Ocak 2022 10:06

Son dakika! ÖSYM duyurdu: MSÜ başvuruları başladı

Son dakika haberi: ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, MSÜ başvuruları 13 Ocak tarihinde başlayacak ve 9 Şubat'ta sona ereceği bildirilirken geç başvuru günü 22 Şubat olarak açıklandı.

Son dakika! ÖSYM duyurdu: MSÜ başvuruları başladı
Son dakika,ÖSYM,MSÜ

Bünyesinde, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitüler yer alan Milli Savunma Üniversitesi yani MSÜ her yıl bünyesine sınavla öğrenci kabul ediyor. MSÜ sınavı için başvuru süreci bugün itibariyle başladı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, MSÜ başvuruları 13 Ocak tarihinde başlayacak ve 9 Şubat'ta sona erecek. Geç başvuru günü ise 22 Şubat olarak bildirildi. MSÜ 2021 yılında 27 Mart tarihinde merkezi olarak uygulanacak. Sonuçlar 14 Nisan'da erişime açılacak.

MSÜ SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...