Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2015 06:33

ÖSYM, memurlara ek gelir kapısı açtı

Her yıl milyonlarca kişiyi sınava tabi tutan Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), memurlara ek gelir kapısı açtı.

ÖSYM, memurlara ek gelir kapısı açtı
ösym, memur, ek gelir, sınav,

ÖSYM’nin üniversiteye girişten Kamu Personeli Seçme Sınavı’na kadar geçtiğimiz yıl yaptığı 46 sınav en çok bu sınavlarda görev alan eğitimcilere yaradı. 2014’te ÖSYM toplam 11 milyon 66 bin adayı sınava tabi tuttu. Sınavlarda 1 milyon 662 bin kişi görev yaptı.

461 MİLYON TL’LİK GELİR

Yine aynı yıl 461 milyon TL gelir açıklayan ÖSYM’nin, sınavlarda görev yapan kamu personeline 216 milyon TL civarında ödeme yaptığı belirlendi. Ayrıca ÖSYM, soru hazırlama ve denetim giderleri için 4 milyon 193 bin TL harcama yaptı. 735 TIR ve 13 uçak ile sınav evrakının ulaştırılması sağlayan ÖSYM’nin sınav yapabilmek için yaklaşık 680 bin kilometre mesafe kat ettiği tespit edildi. ÖSYM bir sınavda gözetmen olarak görev yapan personele 96 TL, yedek gözetmene 78 TL ödüyor. Sınav bina sorumlusuna 161 TL veren ÖSYM, bina denetim ve cihaz yöneticisine de 142 TL ödeme yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...