Tgrt Haber
18 Aralık 2017 15:49

ÖSYM, YKS'ye başvuru ücretlerini açıkladı | Sınav ücreti ne kadar oldu | YKS sınav tarihi açıklandı mı?

ÖSYM, YKS'ye başvuru ücretlerini açıkladı. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndaki oturumlar için başvuru ücretini belirledi -1 Mart'ta başlayan YKS başvuru işlemleri 21 Mart'ta sona eriyor. Temel Yeterlilik Testi ile Alan Yeterlilik Testi oturumlarına girecek adaylar her oturum için 50'şer lira ödeyecek

ÖSYM, YKS'ye başvuru ücretlerini açıkladı | Sınav ücreti ne kadar oldu | YKS sınav tarihi açıklandı mı?
ösym,yks,YÖK,haberler,puan türü,YKS başvuru ücretleri ne kadar,YKS başvuru ücreti ne kadar,yks ücret bilgileri

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvuru ücretini belirledi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Üniversiteye girişte 23 Haziran 2018 Cumartesi günü uygulanacak birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 24 Haziran 2018 Pazar günü uygulanacak Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile aynı gün öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı'na başvuru ücreti 50'şer lira oldu.

Geçen yıl, bir üniversite adayının, YGS oturumu ile LYS'de dil hariç dört oturum için 220 lira ödemesi gerekiyordu.

ÖSYM tarafından belirlenen yeni başvuru ücretleriyle bu yıl TYT ile AYT olmak üzere iki oturuma girecek bir aday 100 lira ödeyecek.

YKS başvuru nasıl yapılır?

YKS başvuruları 21 Mart'ta sona erecek. Başvurular ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak gerçekleştirilecek. Ayrıca adaylar, başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapabilecekler.

2017 YGS Başvuru Ücreti ve Yatırılacak Bankalar

Adayların sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatırırken banka görevlisine, ÖSYS’ye başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir.
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

YÖK, YKS'de puan türleri tablosunu açıkladı

YÖK YKS'de puan türleri tablosunu açıkladı. Adaylar hangi puan türüne göre tercih yapacağını bu tabloya göre belirleyecek.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerdeki lisans  programlarına yerleştirmeler için gereken puan türlerini gösteren "YKS Lisans  Programları Puan Türleri Tablosu" açıklandı.  YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Kurulun internet sitesindeki  "Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin sıkça sorulan sorular ve cevaplar"  bölümüne yeni maddeler eklendi.  Adayların, önlisans ve lisans programlarını hangi puan türü ile tercih  edebilecekleri yönündeki sorusuna, "Önlisans programlarını Temel Yeterlilik Testi  (TYT) puanı ile lisans programlarını ise sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puan  türü ile tercih edebileceklerdir." yanıtı verildi.

 "Meslek Yüksekokullarına yerleştirme sürecinde 2017 yılında, 6 farklı  YGS puan türü vardı. 2018 yılında uygulanacak TYT sisteminde de farklı puan  türleri olacak mı?" şeklindeki soru içinse, "Hayır. Daha önce de bildirildiği  gibi adaylar, tek TYT-Puanı ile herhangi bir MYO programını tercih  edebileceklerdir." açıklaması yapıldı.

Kredi kartıyla ÖSYM sisteminden ödeme;

YKS sınavına başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini aşağıda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklar.

 ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMELERİ İÇİN PUAN TÜRLERİ

   Yükseköğretim Kurulunca, "Adayların lisans programlarına sözel,  sayısal, eşit ağırlık ve dil puanı ile yerleştirilebileceği, bu puan türlerinin  de 2017 LYS puan türleri ile ilişkilendirildiğinde, TS-Sözel, MF-Sayısal, TM-Eşit  Ağırlık, Dil-Dil olacağı daha önce bildirilmişti. Her bir program için hangi puan  türü ile yerleşilebileceği ile ilgili tüm programların yer aldığı ayrıntılı bir  tablo yayınlanacak mıdır?" sorusuna yanıt olarak, "Yükseköğretim Lisans  Programları-Puan Türü" tablosu da yayımlandı.     Tabloda sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanı ile öğrenci alan  yükseköğretim lisans programlarına ilişkin detaylı bilgiler yer alıyor.

DETAYLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...