Tgrt Haber
03 Nisan 2014 15:36

ÖSYM'den asılsız iddialara jet yanıt

ÖSYM, bir adayın Yükseköğretime Geçiş Sınavı puanının sonradan değiştirildiği iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

ÖSYM'den asılsız iddialara jet yanıt
ösym, yükseköğretime geçiş sınavı,iddialar asılsız,asılsız iddialara yanıt,ÖSYM'den yanıt

ÖSYM'den yapılan açıklamada, dün ve bugün bazı basın yayın organlarında "YGS'de 463 puan aldı 2 günde sıfırlandı", "YGS puanı sıfırlandı" ve benzeri başlıklarla bazı haberler yapıldığı anımsatılarak, bu iddiaların tamamen asılsız ve uydurma olduğu belirtildi. Haberlerde bir adayın ilk açıklanan sınav sonuç belgesinin sonradan değiştirildiği iddiasının yer aldığı hatırlatılan açıklamada, "ÖSYM sonuç açıklama sisteminde yer alan sonuçlar, sonuç açıklandıktan sonra asla değiştirilemez nitelikte olup her bir adayın sonuç açıklama sistemine hangi IP adresinden, hangi saniyede eriştiğinin bilgileri sistemde kaydedilmekte ve bu kayıtlar değiştirilemez ve silinemez biçimde saklanmaktadır. Söz konusu aday, kendi sonuç belgesinde tahrifat yapmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Basından, bu türden "gençlik heyecanı ile ileri sürülen iddiaları" öncelikle adayın elindeki belgede bulunan Belge Doğrulama Kodu ile ÖSYM'nin sonuç doğrulama sisteminden (https://sonuc.osym.gov.tr), teyid etmesinin veya ÖSYM'den konu hakkında bilgi edinmesinin beklendiğini belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sahte belgenin incelenmesinde, uydurulmuş bir barkod kullanıldığı, puanların ondalık kısmının üç haneli olduğu (resmi sonuç belgelerimizde bu kısım beş hanelidir) ve standart sonuç belgesi tablo ve formatının çok dışında olduğu açıkça görülmüştür. Bu türden asılsız iddialar ile tüm adaylarımızı ve kamuoyunu yanıltmaya kimsenin hakkı olmadığı gibi bu girişimlerle kuruma zarar veren ve adaylarımız nezdinde yanlış intibalara yol açan kişi ve kuruluşlar hakkında da yasal işlem başlatılmıştır.
ÖSYM'nin soru hazırlamadan sonuç açıklamaya kadar olan tüm sınav süreçleri en az iki farklı koldan izlenmekte, teyid edilmekte ve tüm işlem kayıtları (logları) tutulmaktadır. Bu nedenle, adayların ve kamuoyunun bu yöndeki asılsız iddialara itibar etmemeleri bir kez daha önemle hatırlatılır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...