Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 15:28 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 17:37

Son dakika! ÖSYM'den KPSS'de 'kopya soru' iddialarına cevap: Asılsızdır

Son dakika haber: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS sorularında bir yayınevinin kitaplarındaki sorularla aynı çıktığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! ÖSYM'den KPSS'de 'kopya soru' iddialarına cevap: Asılsızdır
KPSS,ÖSYM,kopya

31 Temmuz'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavının ardından KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlandı. Ancak ÖSYM'nin KPSS cevap anahtarlarını yayımlamasıyla soruların 'kopya' olduğu iddia edildi. Bir yayınevine ait soru testlerindeki bazı soruların birebir aynısının KPSS'de çıktığı iddiası sınava giren gençlerin tepkisine neden oldu.

Bunun yanı sıra söz konusu yayınevinin Youtube kanalında ve çeşitli sosyal medya hesapları üzerinde birebir aynı soruların çözümlerini yaptığı da ileri sürüldü. Sosyal medyada ortaya atılan iddialardan sonra kullanıcılar, benzer soruların görüntülerini paylaşırken, "#SınavİptalEdilsin" ve "#kpssiptaledilsin" etiketleriyle tepkilerini dile getirdi.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu iddiaların ardından ÖSYM, sosyal medya hesabından açıklama yaparak incelemeler sonucu bunların asılsız olduğunu belirtti.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır."

https://twitter.com/OSYMbaskanligi/status/1554442453368946688

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...