Tgrt Haber
27 Aralık 2014 08:02

Özel okul teşvikinde KDV müjdesi

Dershanelerin dönüşüm sürecinde bu yıl ilk kez verilecek olan, özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere yönelik teşvikler KDV'den muaf tutulacak.

Özel okul teşvikinde KDV müjdesi
özel okul, teşvik, kdv,

Dershanelerin özel okula dönüşümlerini ve öğrencilerin bu okullarda öğrenim görmesini teşvik etmek amacıyla başlatılan desteklerin ödenmesine geçen kasım ayında başlandı. Öğrenci başına 3 bin 500 TL'ye varan teşviklerin ilk taksidi olan yüzde 35'lik kısmı, öğrenciler adına özel okullara gönderildi.
Ancak teşvik ödemelerinden sorumlu olan Milli Eğitim İl Müdürlükleri, MEB söz konusu ödemelerden KDV kesintisi yapılıp yapılmayacağını sordu. Konuya ilişkin verilen yanıtta, Maliye Bakanlığı'nın genel hükümlerine göre her türlü ödemeden harç ve damga vergisinin kesileceği, ancak bin TL'yi geçmeyen ödemelerin KDV'ye tabi olmayacağı belirtildi. Bu kapsamda taksitler halinde ödenen özel okul teşvikleri KDV kapsamının dışında kalmış oldu.(Akşam) 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...