Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2021 14:42

PMYO başvurusu ne zaman yapılacak 2021? PMYO başvuru şartları nelerdir?

Polis Akademisi Meslek Yüksek Okulu’na (PMYO) 2021 - 2022 dönemi için 2.000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı gerçekleştirilecek. Peki, PMYO başvuru tarihleri ne zaman? PMYO başvurusu nasıl yapılır?

PMYO başvurusu ne zaman yapılacak 2021? PMYO başvuru şartları nelerdir?
pmyo taban puanları 2021,pmyo başvuru ne zaman 2021,pmyo puan şartı

Polis Akademisi Başkanlığına bünyesinde yer alan PMYO için internet sitesinden öğrenci alımı ilanı yayımlandı. Polis Akademisi Meslek Yüksek Okulu’na (PMYO) 2000’i erkek, 500’ü kadın olmak üzere toplam 2500 öğrenci alımı yapılacak. Söz konusu ilanda başvuru tarihlerine ve başvuru şartlarına ilişkin detaylara yer verildi.

PMYO BAŞVURULARI NE ZAMAN 2021?

PMYO öğrenci alımı için başvurular, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında internet sitesi üzerinden alınacak. Daha sonra sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları gerçekleştirilecek. PMYO öğrenci alımına ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının sitesinden ilan edilecek.

Polis Meslek Yüksekokulları aday başvuru, seçme ve değerlendirme sınavı kılavuzu için tıklayın.

PMYO BAŞVURU ÜCRETİ 2021

İnternet üzerinden başvuru yapacak adaylar tarafından PMYO sınav başvuru ücreti 150.00 TL olarak belirlendi. PMYO başvuru ücretlerinin 13 Ağustos 2021 günü saat 09:00’dan 27 Ağustos 2021 günü saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2021 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılması gerekiyor. Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından yatırılabilecek. Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacak.

PMYO başvurusu ne zaman yapılacak 2021? PMYO başvuru şartları nelerdir?

Ayrıca şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından sınav ücreti alınmayacaktır. Adayların sınav ücretini yatırırken kendi adlarına T.C. kimlik numarasıyla birlikte, 2021 yılı Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) giriş sınavı için ücret yatırmaları gerekiyor. İnternet üzerinden başvurular, başvuru ücretini yatırdıktan sonra yapılabilecek.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI 2021

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekir.

2. Lise ve dengi okul mezunu olunması gerekir.

3. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (250.000) ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (200.000) ham taban puan ve üzeri puan almış olması gerekir. (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almıyor.)

4. 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2021) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla (01 Ocak 2021) 26 yaşından gün almamış olması gerekir. (01 Ocak 1996 – 01 Ekim 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak),

5. Bayanların 162 cm. erkeklerin ise 167 cm. den kısa boylu olmaması; beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması gerekmektedir.

PMYO başvurusu ne zaman yapılacak 2021? PMYO başvuru şartları nelerdir?

6. Adayın sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşıması gerekmektedir.

7. Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmaması, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olması gerekir.

8. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

a) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmaması gerekir.
b) Adayın affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmaması veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmaması veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olması gerekmektedir.

9. Adayın geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmaması ve alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmaması gerekir.

10. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olması gereken adayın, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olması gerekmektedir.

11. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olması gerekiyor. Ayrıca adayın silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmaması gerekmektedir.

2021 PMYO GİRİŞ SINAVI PUAN TÜRÜ VE TABAN PUANI

a) Öğrenci adayının ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olması gerekir.

b) Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az %80’i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde almış olması gerekmektedir.

c) Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı,Jandarma Genel Komutanlığı,Sahil Güvenlik Komutanlığı,TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21’inci maddesinin birinci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarını ifade etmektedir.

PMYO NEDİR?

Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri parasız yatılı ve resmi üniformalı olmaktadır. Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları devletçe karşılanmaktadır. Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim-öğretim süresi iki yıl sürer. Yüksekokuldaki eğitim-öğretimi başarıyla bitiren öğrencilere, Polis Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması verilir. Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlık tarafından yapılacak sınavda başarılı olmaları gerekir.

PMYO başvurusu ne zaman yapılacak 2021? PMYO başvuru şartları nelerdir?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...