Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2014 16:52

Rektör Özcan'dan ağlarla ilgili açıklama

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, üniversiteye çekilen ağların üniversite olaylarıyla ilişkilendirilmesine anlam veremediğini söyledi.

Rektör Özcan'dan ağlarla ilgili açıklama
Kars Kafkas Üniversitesi, rektör, Prof. Dr. Sami Özcan, EĞİTİM haberleri, EĞİTİM,

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, fakültelerde bulunan boşluklara çekilen ağların üniversite olaylarıyla uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Sami Özcan, çekilen ağların üniversite olaylarıyla ilişkilendirilmesine de anlam veremediğini söyledi. Makamında gazetecilerin sorularını cevaplayan Özcan, “Yok hayır. Yaklaşık onlar bu olaylardan 3 hafta 1 ay önce sinde çekilmiş, yapılmış bir işlem. Kesinlikle onunla alakası yok. Biz Allah korusun çocuklar şakalaşırken kendi aralarında, ufak tefek şeylerde belki ayağı kayar, bunları tedbir amacıyla yaptık. Diğer konuyla hiçbir alakası yok” dedi. "Sadece Eğitim Fakültesi'nde değil, Fen-Edebiyat Fakültesi'nde var. Yani ortası boşluklu olan binaların hepsine yaptık" diyen Prof. Dr. Özcan, “Çünkü hepsinde geçerli bu şey. Diğer birimlerimizde öyle bir şey söz konusu değil. Bir de üsten kalem kağıt atıyorlar. Onlarında aşağıda kantine inen çocukların kafasına falan düşmesin diye Allah korusun, o amaçla yapılmış bir şey. Kesinlikle bu olaylarla ilgisi yok. Çok şükür olaylarda sayın Valimiz sayın Emniyet müdürümüzün destekleriyle hep beraber, keşke temennimiz böyle bir şey olmasaydı. Bunlar bizim 3-5 tane maalesef kendi öğrencimiz. Dışarıdan bunları körükleyen birileri var mı? Yok mudur? Bilmiyorum. Ama temennimiz bizim ülkemiz herkes yeter, hepimize yeter. Türküyle, Kürdü ile Alevi'si, Sünni'si, Çerkez'i, Laz'ı o yüzden yeter ki birbirimizi sevelim. Çok azda olsa saygı duyalım. Bu ülke hepimizin, hepimize çok rahat yeter” diye konuştu. Kars Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) bir süre önce yaşanan öğrenci olayları sırasında 2 kişi yaralanmış, 25 kişi gözaltına alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...