Tgrt Haber
21 Ağustos 2021 00:09

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı: Boğaziçi ve Marmara Üniversitesi rektörleri belli oldu

Son dakika haberi: Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Marmara Üniversitesi Rektörü ise Prof. Dr. Mustafa Kurt oldu

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı: Boğaziçi ve Marmara Üniversitesi rektörleri belli oldu
Son dakika,Boğaziçi Üniversitesi,Cumhurbaşkanı,Resmi Gazete

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

TARTIŞMALARIN ARDINDAN BULU GÖREVDEN ALINMIŞTI

Göreve geldiği 2 Ocak 2021 tarihinden itibaren, ataması tartışılan ve protestolara neden olan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevinden alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararın ardından Melih Bulu’dan boşalan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’yi görevlendirmişti.

YÖK tarafından görevlendirilen Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı: Boğaziçi ve Marmara Üniversitesi rektörleri belli oldu

MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR?

Boğaziçi eski rektörü Melih Bulu’nun yardımcılığı üstlenen Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, vekaleten rektörlük görevine atandı. Halihazırda rektör yardımcılığı yağan Naci inci, Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alınmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Boğaziçi Üniversitesi rektörü oldu. Peki Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir?

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı: Boğaziçi ve Marmara Üniversitesi rektörleri belli oldu

Prof. Dr. Naci İnci üniversite eğitimine 1987 yılında Marmara Üniversitesi Fizik bölümünde başladı. İnci, doktorasını,1992 senesinde İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi’nde fiber optik sensörler alanında yaptı. Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1993–1994 yılları arasında optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki görevine 1994 yılında Fizik bölümünde yardımcı doçent olarak başladı. Naci İnci, 1996 yılında doçent oldu. Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi’nin yanında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği görevini üstlendi. Aynı zamanda üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında rol oynadı. Naci İnci, 1998–1999 yılları arasında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya'da Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalıştı. Profesörlük unvanına 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünde ulaştı. Naci inci 2014 ve 2018 yılları arasında bölüm başkanlığı görevini üstlendi. Norveç Teknik Üniversitesi, Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi ve İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi’nde konuk olarak çalışmalar yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Naci İnci, fiber optik, optik sensörler, kuantum bilişimi,nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, kuantum optiği, , kuantum kriptografisi konuları üzerinde çalışmalar ve araştırmalar yürütüyor. Naci İnci üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarından dolayı iki uluslararası patenti bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...