Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ekim 2019 15:57

Sağlıklı yaşamın sırrını öğreniyorlar

Almanya ve Polonya’dan Türkiye’ye gelen 14 öğrenci, Darüşşafaka Ortaokulu Erasmus Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen ‘’Your Health is Your Wealth’’ etkinliğine katılırken, organizasyon kapsamında sağlıkla ilgili teori ve pratik dersler aldı.

Sağlıklı yaşamın sırrını öğreniyorlar
Darüşşafaka Ortaokulu Erasmus Kulübü,eğitim haberleri

Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimde fırsat eşitliği misyonu kapsamında öğrencilerine uluslararası programlara katılma; farklı ülkelerden yaşıtlarıyla birlikte projeler gerçekleştirip kendilerini geliştirme olanağı sunmaya devam ediyor. Darüşşafaka Ortaokulu Erasmus Kulübü öğrencileri ‘’Your Health is Your Wealth’’ adlı projeleriyle Almanya, Polonya’dan gelen 14 öğrenciyi İstanbul Maslak’ta bulunan kampüsünde arasında ağırladı.

YOGA VE ZUMBA ETKİNLİKLERİ
Bu proje ile öğrencilerin, kültürler arası etkileşim gerçekleştirmelerinin yanı sıra sağlık konusunda yeni bilgiler edinmesi de hedefleniyor. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Okul Doktoru Esra Yüksel sağlıkla ilgili bilinmeyen ilginç gerçekleri, zihinsel ve fiziksel sağlığı korumanın yolları ile beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiğini yaptığı sunumla öğrencilerle paylaştı. Grup çalışmalarının ardından sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek için yoga ve zumba etkinliklerinin yanı sıra öğrencilerle Belgrad Ormanı’nda yürüyüş yapıldı.

KÜLTÜREL GEZİLER DE DÜZENLENDİ
İstanbul’un tarihini güzelliklerini ve kültürel değerlerini misafir öğrencilere tanıtmak için ise Topkapı Sarayı ile Ayasofya Müzesine gezi düzenlendi. Erasmus projesini değerlendiren öğrenciler, bu tür etkinliklerle hem yabancı kültürleri tanıdıklarını hem de farklı insanlarla tanışarak yeni dostluklar kurduklarını ifade etti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Daruşşafaka Ortaokul Müdürü Şule Uyar, ‘’Erasmus programının, gençleri bir araya getirip birlikte çalışmalarını destekleyerek onların daha iyi bir toplumun inşası sürecinde güçlendirilmelerinde kilit rol oynadığını düşünüyorum. Okulumuzda Erasmus öğrencilerini ağırlamaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje ile sağlık konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedefledik. Öğrencilerimizin bu tür projelerde yer alması ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtması göğsümüzü kabartıyor. Projeye katkı sağlayan ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum’’ dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...