Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Aralık 2018 17:03

Şanlıurfa eğitiminde mülteci entegrasyonu projesi

Şanlıurfa Haliliye ilçesinde bulunan Behçet Arabi İmam Hatip Ortaokulu, ilde kabul edilen tek proje ile mülteci öğrencilerin okul ortamına entegrasyonunu sağlayacak.

Şanlıurfa eğitiminde mülteci entegrasyonu projesi
şanlıurfa,,urfa,,mülteci,,mülteci entegrasyonu projesi,

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Eğitim Mültecilerin de Hakkı ve Biraz Empati isimli Erasmus projesi ile öğretmenle öğrencilere eğitim verilerek mülteci öğrencilerin eğitime entegrasyonu sağlanacak. Behçet Arabi İmam Hatip Ortaokulu matematik öğretmeni Bilal Altun tarafından yazılan uluslararası proje ile mülteci öğrencilerin okul ortamına entegrasyonunu sağlanarak topluma uyum süreci hızlandırılacak. Bu sayede toplumda mültecilere karşı oluşan ön yargıların gidermesi amaçlanıyor. 

Proje kapsamında Behçet Arabi İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri Romanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya ülkelerini ziyaret edecek. Aynı şekilde bu ülkedeki okullardan öğrenciler de Şanlıurfa’ya gelecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...