Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Eylül 2021 15:23

Servisçiler işi bıraktı, okullar sıkıntıya düştü

Koronavirüs sürecinde okul servislerinin işi bırakması nedeniyle okullar ve veliler sıkıntıya düştü. Yeterli servis olmamasından dolayı çocuklar okula gitmekte zorlanıyor.

Servisçiler işi bıraktı, okullar sıkıntıya düştü
Okul servisi

Koronavirüs nedeniyle uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitim başladı. Ancak pandemi sürecinde işi bırakan servisçiler geri dönmeyince okullar ve veliler sıkıntıya düştü. Uzun süre işsiz kalan servisçilerin plakalarını satmaları yada başka sektörlere kaymaları nedeniyle servis aracı sayısında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Sorunun nasıl çözüleceğini İstanbul Taşımacılar Birliği Başkanı Turgay Gül TGRT Haber’e değerlendirdi. Gül, okul servislerinin yaklaşık 20 aydır çalışmadığını ve şu an yaklaşık 2 bin okul servisine ihtiyaç olduğunu söyledi. 

SERVİSÇİLER BAŞKA SEKTÖRE KAYDI

Gül, okul servisi sayılarında düşüş yaşanmasının nedenlerini şöyle açıkladı:

“Servisçilerin çoğu yaklaşık 20 aydır yaşadıkları maddi sorunlardan dolayı plakasını sattı ya da boşa aldı. Bu servisçiler yine maddi durumlardan dolayı şu an işlerine geri dönemiyor. Bir kısım servis şoförü ise bu süre zarfında başka sektörlere kaydı ve geri dönmek istemiyorlar. Başka önemli bir sebep daha var. İstanbul’da tüm hareketlilik sabah 8-9 arasına birikmiş durumda. Tek işte kalan araçların devam etme şansı yok.  Burada fiyatların aynı kalarak araçların 2 ya da 3 iş yapması gerekiyor. Covid-19 vakası rakamları ortada, ümidimiz okulların kapanmaması ancak ortada bir belirsizlik hali mevcut. Bu durum servis şoförlerini okul servisçiliğinden uzaklaştırıyor. ” 

Servisçiler işi bıraktı, okullar sıkıntıya düştü

YAKLAŞIK 2 BİN SERVİS ARACI EKSİK 

Sorunun ağırlıklı olarak özel okullarda yaşandığını ancak devlet okullarında da yaşanmaya başlandığını söyleyen Gül, yaklaşık 2 bine yakın servis aracının eksik olduğunu ifade etti. Bu yüzden bazı özel okulların açılışlarını bir hafta ertelemek zorunda kaldığına dikkat çeken Gül, “Sorun hakikaten çok büyük. Bazı önlemlerin alınması gerekiyordu. Öğrencilerin belli saat aralıklarında değil farklı saat aralıklarında okullara ulaşmasını sağlamalıyız. Lise çocuklarının okula gidişleri erkene çekilebilir. Kamu ve personel taşımacılığının hep aynı saatlere odaklanmaması gerekiyor” şeklinde konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...