Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2014 11:48

SGK sınav sorularının sızdırıldığı iddiasına yalanlama

SGK, kurumun Görevde Yükselme Sınavı sorularının sızdırıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

SGK sınav sorularının sızdırıldığı iddiasına yalanlama
sgk, sınav soruları, sınav sorularının sızdırıldı, iddiasına yalanlama

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca (SGK) Görevde Yükselme Sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığına veya bir yerlerde yayınlandığına dair iddia ve şaibelerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığının anlaşıldığı bildirildi. SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın-yayın organlarında, 5 Nisan 2014 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) tarafından gerçekleştirilen SGK Görevde Yükselme Sınavına ilişkin hazırlanan soru kitapçıklarının sınavdan bir gün önce CD ortamında kaydedildiği, bu sebeple de sınav sorularının çalındığı ve sınava şaibe karıştığı yönünde maksatlı ve gerçeklerle bağdaşmayan iddialar üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.  
Görevde yükselme sınavının, GAZİSEM ile 2014'te yapılan "Görevde Yükselme Sınavının Uygulanması Hakkında Protokol" hükümleri doğrultusunda 5 Nisan 2014'te Ankara’da gerçekleştirildiğinin anlatıldığı açıklamada, sınav sorularına ilişkin kitapçık ve CD'nin, 7 Nisan 2014 tarihinde saat 9.25’de tutanak karşılığında SGK tarafından görevlendirilen personele GAZİSEM yetkililerince kapalı zarf içinde teslim edildiği, soruların 7 Nisan 2014'te saat 10.42’de SGK'nın intranet sayfasında yayınlandığı belirtildi.
"GAZİSEM tarafından gerçekleştirilen sınavın soruları, oluşturulan sınav komisyonunca adı geçen eğitim merkezi öğretim üyelerince hazırlanmış olup, soruların sınav öncesinde birilerinin eline geçmemesi hususundaki güvenliğinden GAZİSEM sorumludur" ifadelerine yer verilen açıklamaya şöyle devam edildi:
"Sınav sorularına esas olarak belirlenen konu başlıkları 13 Şubat 2014'ta kurumumuzun internet sayfasında yayımlanan sınav e-kılavuzunda belirtildiği şekilde ilgili üniversiteye iletilmiştir. Kurumumuzdan GAZİSEM’e sınav soruları ile alakalı olabilecek bilgi, belge, soru örneği vb. hiçbir şey gönderilmemiştir. Yukarıdaki maddede de ifade edildiği gibi kurumumuzla GAZİSEM arasında imzalanan protokol gereğince sorular GAZİSEM tarafından hazırlanmıştır. Kamuoyunda yer alan iddialar, Kurumumuz Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca süratle incelenmiş olup, yapılan inceleme neticesinde sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığına veya bir yerlerde yayınlandığına dair iddia ve şaibelerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığı anlaşılmıştır."
SGK'nın kariyer ve liyakat ilkeleri doğrultusunda ve yasal mevzuat çerçevesinde personelin mesleklerinde ilerlemelerini sağlamak için kamuda son yılların en kapsamlı görevde yükselme sınavını açtığının vurgulandığı açıklamada, açılan sınava personelin yaklaşık yüzde 40’ının başvurduğu kaydedildi. Açıklamada, "Çalışanlarımızın azmini kırmaya, moralini bozmaya yönelik bu tür iddialarla ilgili Kurumumuzun yasal yollara başvuracağı bilinmelidir. Kurumumuz sınav öncesi ve sonrasındaki sorumluluğunu dikkatle ve titizlikle yerine getirdiği gibi, bundan sonraki sürecin de takipçisi olacaktır" ifadelerine yer verildi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...