Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 10:25 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 10:33

Okullarda yeni dönem başlıyor! Resmi Gazete’de yayımlandı: MEB’den sınıf mevcudu kararı

Resmi Gazete'de özel eğitim kurumlarındaki sınıf mevduna ilişkin yeni bir karar yayımlandı. Buna göre sınıf mevcutları okul öncesi eğimde 20, diğer okullarda ise 30’dan fazla olamayacak.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Okullarda yeni dönem başlıyor! Resmi Gazete’de yayımlandı: MEB’den sınıf mevcudu kararı
MEB,sınıf mevcudu,özel okul,eğitim

Okullarda yeni bir dönem başlıyor. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla özel eğitim kurumlarındaki sınıf mevcutlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Yeni karara göre sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30’dan fazla olamayacak.

İŞTE KARARIN DETAYLARI

20/3/2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 48 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Okullarda sınıf mevcutları; okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30'dan fazla olamaz."

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vay halimize 5 Eylül 2022 02:52

Devlet okullarında sınıf mevcudu 45 aynı düzenlemeleri bünyenizdeki okullar için bekliyoruz yaptığınız düzenlemeyi parayı veren düdüğü çalar misali özel okullarda veliler yapıyor zaten yazık değil mi devlet okuluna mecburen vermek zorunda kaldığımız o minicik çocuklara ne öğrenecekler ama doğru önemli olan zoru başarmak

Öğretmen 3 Ağustos 2022 11:39

Doğru karar MEB okulları bomboş çoğu okulda sınıf mevcutları 50 yi geçmedi daha gelsinler devlet okullarına. Hem ücretsiz sadece 2 top kağıt verip kaydetrirecekler

Sonraki Haber Yükleniyor...