Tgrt Haber
30 Ekim 2018 18:04

Sözleşmeli Öğretmenlik ATAMA Sonuçları SORGULAMA MEB

MEB'e bağlı Eğitim Kurumlarında Sözleşmeli Öğretmen olarak görev yapacak olan adayların atama sonuçları açıklandı. MEB tarafından yapılan açıklamada Ekim ayı Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları atama.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek.

Sözleşmeli Öğretmenlik ATAMA Sonuçları SORGULAMA MEB
Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları Sorgulama MEB

Sözleşmeli ücretli öğretmenlik Atama Sonuçları sorgulama MEB...  Ücretli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı. MEB tarafından Eylül ayında başvurusu alınan ek ders ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik için başvuru sonuçları MEB'in resmi internet adresi üzerinden erişime açıldı. İşte tüm detaylar...

Sözleşmeli Öğretmenlik ATAMA Sonuçları SORGULAMA MEB

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ATAMASI YAPILANLARIN GÖREVE BAŞLAMA SÜRECİ NASIL OLACAK?

* Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlem ler i için aşağıdaki belgeler istenecek;

* Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

* Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

* Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

* Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi.

* Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sa ğlık kurulu raporu.

* Ataması yapılanlar, bu bölümün "11.3." maddesinde belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacaktır. İstenilen belg eleri tam olarak ibraz edenler, güvenlik soruşturması sonuçlandıktan sonra sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacaktır.

* Güvenlik soruşturması sonuçlandıktan sonra tebligatı beklemeksizin göreve başlamak i steyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabilecektir.

* Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek Personel Genel Müdürlüğü Öğre tmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir.

* Sabıka sorgulama belgesinde "Adli sicil kaydı vardır" ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkan lığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

* Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, göreve başlama esnasında sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı hususunda tereddüt oluşan aday göreve başlatılmayıp; adaydan, yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istene cektir.

* Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacaktır.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...