Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 12:40

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih tarihleri 2021: Sözleşmeli Öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak?

20 bin sözleşmeli öğretmenlik atamaları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yaptığı duyuruyla 1-6 Eylül tarihleri arası alınması planlanan tercih tarihleri erkene çekildi. Peki, Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri ne zaman alınacak? Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih tarihleri 2021: Sözleşmeli Öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak?
sözleşmeli öğretmenlik,,milli eğitim bakanlığı,,atama takvimi,

20 bin sözleşmeli öğretmenlik atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son dakika açıklaması geldi. Sözleşmeli öğretmen alımı atama takviminde yer alan bilgilere göre tercihler 1-6 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacaktı. Ancak MEB’in son yaptığı duyuruda söz konusu tarihler erkene çekildi. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının belli olmasının ardından gözler tercih tarihlerine çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanı’nın değişmesi ve okulların yüz yüze eğitime başlaması için çalışmalara hız verilmesi; atama takviminde de değişikliğe neden oldu.

ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN 2021?

1-6 Eylül tarihleri arasında alınması planlanan sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasına çekildi. Atama sonuçları ise 3 Eylül 2021’de açıklanacak. Tercih yapılacak alanların ise ya aynı hafta içerisinde ya da 1 hafta önceden açıklanacağı tahmin ediliyor.

Değişen sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi şu şekilde;

Sözlü sınavların yapılması: 17 Mayıs - 13 Haziran
Karantina nedeniyle sözlü sınava katılamayanların başvuruları: 17 Mayıs - 25 Haziran
Sözlü sınav sonuçlarının ilanı: 8 Temmuz 2021
İtirazların alınması: 12-16 Temmuz 2021
Atama tercihlerinin alınması: 29 Ağustos - 2 Eylül 2021
Atama sonuçlarının açıklanması: 3 Eylül 2021

Ataması yapılan öğretmenler eylül ayı itibariyle yeni görev yerlerinde çalışmaya başlayabilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınav sonucu 60 puan ve üzerinde olan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek. Kurum tercih başvuruları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak kaydıyla e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. Adayların tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe veya il millî eğitim müdürlüğüne gitmelerine gerek yoktur.

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih tarihleri 2021: Sözleşmeli Öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak?

Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını Ek-4 Takvim’de belirlenen tarihin son günü, gün sonu itibarıyla (Saat 23:59:59) tamamlamış olmaları gerekiyor. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemeleri gerekmektedir. Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirilecek.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edebilecek. Ön Başvuru aşamasında hangi alana başvuru yapılmışsa Tercih Başvurusu aşamasında o alanda tercih yapılabilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurusu için tıklayın.

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih tarihleri 2021: Sözleşmeli Öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak?Sözleşmeli Öğretmenlik tercih tarihleri 2021: Sözleşmeli Öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...