Tgrt Haber
30 Haziran 2021 18:50

Savaştan kaçan Suriyeli öğrenci LGS birincisi oldu

2021 Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) bütün soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan 97 kişi arasında Suriye uyruklu öğrenci Dlyar Safo da yer aldı.

Savaştan kaçan Suriyeli öğrenci LGS birincisi oldu
suriyeli,,öğrenci,,LGS,

LGS 2021 sonuçları açıklandı. Bu yılki sınavda 97 kişi tüm sorulara doğru yanıt vererek birinciliği paylaştı.

1 milyon 38 bin 492 kişinin ter döktüğü LGS'de öğrencilere 20 Türkçe, 20 Matematik, 20 Fen Bilimleri, 10 T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 da Yabancı Dil 10 olmak üzere toplamda 90 soru soruldu. Sınav sonuçlarına göre 36 farklı şehirden 97 öğrenci, tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.

SURİYELİ GENÇ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

97 birinciden biri de Siirt’in Kurtalan ilçesindeKİ Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim gören Suriye uyruklu Dlyar Safo oldu. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, LGS’de büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi olan Dlyar Safo’yu ve ailesini makamında kabul etti. Suriyeli öğrenciyi tebrik eden Vali Hacıbektaşoğlu, başarılarının devamını diledi.

Savaştan kaçan Suriyeli öğrenci LGS birincisi oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...